Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ  διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου – Συζητάμε για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών» .

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα, 1η Ιουνίου στις 6:30 μ.μ. στον Πολυχώρο Σπούτνικ, σε μια προσπάθεια να τεθεί το θέμα στο δημόσιο διάλογο και να προχωρήσει άμεσα η μεταρρύθμιση του Αστικού Κώδικα προς την κατεύθυνση της ισονομίας των ομόφυλων ζευγαριών και της προστασίας των παιδιών τους από διακρίσεις.

Στη συζήτηση με τίτλο «Είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου – Συζητάμε για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών» έχει προγραμματιστεί να παρέμβουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Στέλλα Μπελιά από τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, η Μαρίνα Γαλανού από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών και ο Αντώνης Θεοφυλακτίδης από την Colour Youth.

«Μετά την κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, μετά την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και του δικαιώματος αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια, μετά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, το κεντρικό αίτημα για μεταρρύθμιση του Αστικού Κώδικα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα πολιτικού γάμου και τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια, είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου και πρέπει να απασχολήσει με σοβαρό τρόπο τον δημόσιο διάλογο» , επισημαίνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

INFO
1η Ιουνίου
Ώρα: 6:30 μ.μ.
Πολυχώρο Σπούτνικ
Κεραμεικού 46 & Μυλλέρου, Μεταξουργείο

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!