Σαφής στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα

17/05/2018
από

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έγινε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας,Τρανσφοβίας & Αμφιφοβίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με θέμα: “Καταπολέμηση των διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Σύγχρονες εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση” .

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κι η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Iσότητας στο Δήμο Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπροσώπηση ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων, το Γραφείο του Συνήγορου του Πολίτη, η ΓΣΕΕ, καθώς και μέλη άλλων οργανώσεων από την κοινωνία των πολιτών.

Η πρωτοβουλία του Γραφείου του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου στην Ελλάδα να τιμήσει τη σημερινή μέρα είχε έντονα συμβολικό χαρακτήρα, με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για το μέλλον, ενώ, παρά το πρωτόκολλο, η σημαία του ουράνιου τόξου προστέθηκε μεταξύ των υπολοίπων στην αίθουσα εκδηλώσεων για πρώτη φορά.

Κοινή συμφωνία όλων των ομιλητριών και ομιλητών ήταν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα, ωστόσο, ως κοινωνία έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις κρίνονται εξαιρετικά σημαντικές, αλλά απαιτούνται περισσότερο ουσιαστικές αλλαγές και πιο συστηματικές πρωτοβουλίες.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!