O Jaimie Wilson είναι ίσως ο πιο διάσημος τρανς τραγουδιστής της country

10/05/2018

Ξεκίνησε την καριέρα του με μία κιθάρα δίπλα στο πλευρό της μητέρας του. Μέχρι την ηλικία των 15 είχε ήδη πάρει πολλές διακρίσεις και είχε αποδείξει ότι θα μας απασχολήσει ευχάριστα για πολύ καιρό. Όταν ανακοίνωσε στην οικογένεια του ότι θα κάνει φυλομετάβαση όλοι του γύρισαν την πλάτη και αποφάσισε να ανοίξει λογαριασμό στο Instagram προβάλλοντας τα όσα βίωνε. Έτσι και έγινε. Ο κόσμος τον αγκάλιασε και ο Jamie αγκάλιασε τον κόσμο! 

Πώς είναι να είσαι τόσο ταλαντούχος και διάσημος παγκοσμίως;

Δεν το νιώθω ακριβώς έτσι. Αλλά όταν το σκέφτομαι συνειδητοποιώ ότι υπάρχει αρκετός κόσμος εκεί έξω που με υποστηρίζει γι’ αυτό που είμαι. Θεωρώ ότι η μουσική μου είναι ο τρόπος με τον οποίο ανταποδίδω σε όλους αυτούς που με υποστηρίζουν και είναι στο πλευρό μου. Έκανα μουσική ακόμα και πριν τον επαναπροσδιορισμό φύλου, γι’ αυτό και πιστεύω πως η μουσική έχει, πλέον, μεγαλύτερο νόημα για μένα, γιατί νιώθω πως πλέον ο κόσμος με αγαπάει γι’ αυτό που πραγματικά είμαι.

Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου;

Θα χρησιμοποιήσω μόνο μία λέξη. Καλλιτέχνης πάνω απ’ όλα.

Τι σημαίνει η μουσική για σένα;

Η μουσική είναι το καταφύγιο μου. Είναι τα πάντα για μένα. Είναι το μέρος στο οποίο ανατρέχω και ζω τη ζωή μου μέσα από τη μουσική.

Πως νιώθεις για την πρόσκληση που έλαβες να συμμετάσχεις στο London Pride to 2017;

Ήταν μία μοναδική εμπειρία να ερμηνεύω μπροστά σε τόσο κόσμο. Θυμάμαι ότι ανέβαινα στη σκηνή και έβλεπα το πλήθος να τραγουδάει τα τραγούδια μου και να ανοιγοκλείνει το στόμα του στο ρυθμό των τραγουδιών και ένιωσα τόσο περήφανος που όλο αυτό το πλήθος είχε ακούσει τη μουσική μου μέσα από το YouTube. Είναι το πιο όμορφο συναίσθημα να ξέρεις ότι υπάρχει κόσμος που απολαμβάνει να ακούσει τη μουσική σου.

Νιώθεις πρότυπο για τα τρανς άτομα;

Ναι και θα εξηγήσω γιατί. Όταν έκανα coming out η οικογένεια μου με απέρριψε. Ακόμα με απορρίπτουν. Δεν έχω καμία επαφή μαζί τους. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο για μένα και πιστεύω ότι υπάρχει κόσμος με παρόμοια προβλήματα και με οικογενειακά θέματα, ακόμα και αν η οικογένεια σου είναι εκεί μετά το coming out. Πολλές φορές, ο κόσμος δε σε αντιμετωπίζει το ίδιο όπως πριν, παρά το γεγονός ότι είσαι το ίδιο άτομο. Στην πραγματικότητα είσαι πιο πολύ ο εαυτός σου τώρα. Είναι ώρες που αναρωτιέμαι γιατί η οικογένεια μου αντέδρασε έτσι, αλλά εάν μπορώ να βοηθήσω κάποιον να κάνει coming out και να πάρει παράδειγμα από μένα, είναι σημαντικό. Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι είμαι καλά και νιώθω χαρούμενος. Είναι υποχρέωση μου. Γι’ αυτό τον λόγο δε θα ανεβάσω ποτέ στο λογαριασμό μου στο Instagram καμία φωτογραφία με μένα στεναχωρημένο. Θέλω να δείξω στη νεότερη lgbt γενιά ότι μπορεί να δυσκολεύεσαι, αλλά στο τέλος ανταμείβεσαι.

Τι συμβουλή θα έδινες σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου;

Μπορεί να ήταν δύσκολη περίοδος, αλλά είναι αστείο πως κάτι μπορεί να γίνει τόσο εύκολο αν το θες πραγματικά. Θα συμβούλευα όσους ακολουθούν το παράδειγμα μου να μην επιτρέπουν σε κανέναν να τους κάνει να νιώσουν άβολα, επειδή οι ίδιοι θέλουν να νιώθουν άνετα. Παλαιότερα πέρναγα πολύ καιρό προσπαθώντας να μη διορθώσω κάποιον όταν μου απηύθυνε τον λόγο και χρησιμοποιούσε λάθος γένος και απέφευγα να τους κάνω να νιώσουν άσχημα. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, ένιωθα ο ίδιος άβολα. Πρέπει πάντα να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας και να μπορούμε να είμαστε ο καλύτερος φίλος του εαυτού μας. Δεν είναι εγωιστικό να σεβόμαστε τον εαυτό μας και να απαιτούμε από τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Η ζωή είναι ωραία.

Πώς είναι μία τυπική μέρα στη ζωή σου;

Εξαρτάται τη μέρα. Θέλω να αρχίσω να ταξιδεύω πάλι. Κατά τη διάρκεια του μήνα Pride θα παρευρεθώ σε αρκετά Pride και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό, γιατί θα έχω τη δυνατότητα να γνωρίσω τόσο κόσμο. Σκοπεύω να παρευρεθώ στο Florendale στο πρώτο Trans Pride και να συμμετάσχω σε ένα συνέδριο σχετικά με τρανς ζητήματα. Η μουσική αλλά και τα ταξίδια είναι αυτά που απολαμβάνω περισσότερο.

Ποιοι σε υποστηρίξει περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια;

Είναι αστείο, αλλά έχω δεχθεί την περισσότερη υποστήριξη μέσα από τα social media. Δεν είχα και δεν έχω κάποιον μόνιμα στο πλευρό μου, αλλά τα social media με έχουν βοηθήσει πολύ. Ήταν και είναι πάντα εκεί για μένα. Όταν έχω μία δύσκολη μέρα, μπορώ να πάρω τόση αγάπη και υποστήριξη μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και τα αρνητικά σχόλια, αυτά υπάρχουν παντού.

Ποιο είναι το πιο όμορφο πράγμα που σου έχουν πει;

Θυμάμαι ότι εμφανίστηκα στο SZIGET festival στην Ουγγαρία και το στάδιο ήταν κατάμεστο από κόσμο. Όταν κατέβηκα από την σκηνή, πολύ κόσμος προσπάθησε να με ακουμπήσει ουρλιάζοντας και ζητοκραυγάζοντας. Εγώ νόμιζα ότι είναι κάποιος διάσημος από πίσω μου, γι’ αυτό και όλος αυτός ο χαμός, αλλά όταν συνειδητοποίησα ότι ήταν για μένα οι αντιδράσεις αυτές, ένιωσα τόσο όμορφα. Μία άλλη στιγμή, κατά τη διάρκεια ενός Pride, γνώρισα έναν ωραίο τύπο με παρόμοια ιστορία με τη δική μου. Μου μίλησε και μου είπε ότι είχε αποφασίσει να κάνει φυλομετάβαση και ένιωσα ότι εκείνη τη στιγμή μοιραστήκαμε κάτι κοινό. Μετέπειτα, κρατήσαμε επαφή και χαίρομαι που όλα πήγαν καλά.

Τι είναι αυτό για το οποίο είσαι περήφανος στη ζωή σου;

Είμαι περήφανος που κατάφερα να κάνω coming out και που περασα όλα αυτά γιατί ήταν η επιλογή μου. Ήταν κάτι που πάντα ήθελα και πίστευα ότι δε θα το κάνω ποτέ, μέχρι που κατάλαβα ποιος είμαι στην πραγματικότητα. Ακούγεται απλό αλλά δεν είναι.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Θέλω να συνεχίσω να ασχολούμαι με τη μουσική που και να προχωράω μπροστά. Πρόσφατα άρχισα, επίσης, να ασχολούμαι και με το μόντελινγκ και θα ήθελα να το συνεχίσω. Θέλω να μπορώ να βγάζω χρήματα από τη μουσική μου και να πετύχω ολοένα και περισσότερα πράγματα.

Spyros Katopodis

"Τον λένε Σπύρο. Είναι σχεδόν 30. Δε θέλει να το παραδεχτεί, αν και γκριζάρουν τα μαλλιά του. Κριός με ωροσκόπο Καρκίνο. Πιστός ονειροπόλος. Έχει σπουδάσει Μηχανικός Η/Υ στην Πάτρα και μετά έκανε MBΑ γιατί το γούσταρε. Τώρα περνάει το χρόνο του μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας. Στο Λονδίνο δουλεύει. Την Αθήνα την αγαπάει. Τα καλοκαίρια θα τον βρεις στο Μεγανήσι και στην Κέρκυρα. Αγαπάει να κάνει εκπλήξεις στους άλλους και να γράφει ιστορίες ανθρώπως που του εξάπτουν την περιέργεια. Λατρεύει το μπέικον και το περγαμόντο. Παλιά νόμιζε ότι τα ξέρει όλα. Τώρα ξέρει ότι δε θέλει να τα μάθει όλα. Χαμογελά συνέχεια και σε κοιτάει στα μάτια! Αυτός είμαι εγώ".

Σχόλια και παρατηρήσεις ευπρόσδεκτα στο [email protected]




Δες και αυτό!