Ένα ακόμη ολυμπιακό coming out για την ενδυνάμωση της LGBT+ νεολαίας

09/04/2018
από

Ο ολυμπιονίκης από τη Βενεζουέλα, Robert Páez, έκανε coming out ως gay.

O 23χρονος δύτης έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα για το OutSports. Σ΄αυτό εξηγεί ότι έκανε coming οut για πρώτη φορά στη μητέρα του όταν ήταν 18. Όπως όμως χαρακτηριστικά γράφει εκείνη το γνώριζε ήδη.

“Πιστεύω ότι γεννήθηκα gay. Όσο μεγάλωνα άρχιζα να το καταλαβαίνω όλο και περισσότερο και όταν τελικά μεγάλωσα  – όπως και πολλοί άλλοι – όλο αυτό έγινε ένα μεγάλο δίλημμα”.

Ο Páez εξηγεί πως του αρέσει η μόδα και ο χορός – πράγματα που είναι μόνο “για γυναίκες και gay”, σύμφωνα με την κουλτούρα στη Βενεζουέλα.

Όταν τελικά μίλησε σε όλη την οικογένειά του, ήταν όλοι πολύ δεκτικοί. Ο τελευταίος που του έμαθε ήταν ο μπαμπάς του που είναι στρατιωτικός.

“Πίστευα ότι πρόκειται να με απορρίψει. Το γνώριζε για εμένα τουλάχιστον έναν χρόνο τώρα και με αποδέχτηκε γι΄αυτό που είμαι”.


Ο Páez ασχολείται με τον αθλητισμό από την ηλικία των 7. Διαγωνίσθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, όπως και στο Ρίο το 2016.

Ελπίζει να εμπνεύσει τα νεαρά LGBTI άτομα να αποδεχτούν τον εαυτό τους και να σπάσει το στίγμα στον χώρο του αθλητισμού.

“Μοιράζομαι την ιστορία μου, ελπίζοντας να κάνω την ομοφυλοφιλία τόσο συνηθισμένη όσο και τη λέξη ετεροφυλοφιλία.

Το να είσαι gay δεν σε κάνει λιγότερο ως άνδρα. Το να είσαι gay δεν είναι κάποια ασθένεια. Το να αποδεχόμαστε και να σεβόμαστε τους εαυτούς μου είναι μεγάλα βήματα. Η ζωή είναι ιδiαίτερα όμορφη για να την κρύβουμε σε μια ντουλάπα”.

 




Δες και αυτό!