Καταδίκη του Δήμου Βερύκιου για την ομοφοβική επίθεση εναντίον του Κορτώ

03/04/2018

Την καταδίκη του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, o Aύγουστος Κορτώ.

Συγκεκριμένα έγραψε: “Η δικαιοσύνη μίλησε. Ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση εναντίον μου. Και χαλάλι η ηθική βλάβη εμού και των δικών μου όταν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί εφεξής να αναφερθεί δημόσια στον σύντροφό του αποκαλώντας τον ‘ο άντρας μου’ ή ‘η γυναίκα μου’ χωρίς να έχει φόβο κακοποιητικού λόγου.”

Υπενθυμίζεται πως στη ραδιοφωνική του εκπομπή ο Δήμος Βερύκιος, θέλοντας να σχολιάσει την απόφαση του Κορτώ να μην συμμετάσχει στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη γιατί είναι αφοσιωμένος στον άντρα του, ξέσπασε κατά του συγγραφέα τον οποίο χαρακτήρισε «κυρά Αυγουστίνα», ενώ επικρότησε σχόλιο ακροατή του που έλεγε ότι τους γκέι «τους χρειάζεται χρυσαυγίτης».

https://avmag.gr/44608/prosfevgi-sti-dikeosini-o-avgoustos-korto/

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!