Η Αθήνα μεταξύ των Ευρωπαϊκών πόλεων που σημειώνουν υψηλά ποσοστά ισότητας

13/03/2018
από

Η εταιρία Spotahome, που παρέχει πλατφόρμα booking μέσω της οποίας μπορείς να βρεις σπίτι σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, έκανε έρευνα για την ισότητα κι η Αθήνα είναι μεταξύ των πόλεων που αναδείχτηκαν.

Έχοντας διερευνήσει τις ανάγκες των ανθρώπων σχετικά με το τι ψάχνουν σε μια πόλη, η ισότητα φαίνεται να εμφανίζεται κοντά στην κορυφή της λίστας τους.

Οπότε, οι άνθρωποι που εργάζονται στην Spotahome, λένε ότι τα άτομα που ταξιδεύουν σε μέρη που τους είναι εντελώς άγνωστα και καινούργια, θέτουν ερωτήσεις σχετικά με την ισότητα, θέλουν να μάθουν τι να περιμένουν, όταν φτάσουν εκεί. Εξέτασαν λοιπόν, διάφορες πτυχές της ισότητας για να δουν πώς συγκρίνονται πολλές πόλεις και χώρες στην Ευρώπη.

Έτσι, έκαναν μία έρευνα που περιλαμβάνει τόσο τις πόλεις που προετοιμάζουν το έδαφος για την ισότητα στην Ευρώπη όσο και εκείνες που εξακολουθούν να έχουν περιθώρια βελτίωσης.

Η μέτρηση της ισότητας σε επίπεδο πόλης και χώρας απαιτούσε διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο Δείκτης Ισότητας για τις πόλεις κατέταξε 33 ευρωπαϊκές πόλεις με βάση 10 διαφορετικούς παράγοντες ισότητας.

Σύμφωνα με αυτήν τη νέα κατάταξη η Αθήνα εμφανίζεται μαζί με πόλεις όπως το Λονδίνο, η Πράγα, η Ρώμη και το Μιλάνο.

Για τα κριτήρια και τη μεθοδολογία της έρευνας δείτε εδώ.


Το top 10 όμως είναι το παρακάτω:

1. Ελσίνκι
2. Στοκχόλμη
3. Ρότερνταμ
4. Μπρίστολ
5. Ζυρίχη
6. Ρέικιαβικ
7. Όσλο
8. Κοπεγχάγη
9. Ληντς
10. Εδιμβούργο




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!