Οι 3 ομορφότερες πολιτείες για Χριστούγεννα στην Αμερική

12/12/2017
από
chicago christmas wallpaper

Το “τι θα κάνεις τις γιορτές” είναι ίσως η πιο ειπωμένη ερώτηση από την 28η Οκτωβρίου και μετά. Και πως όχι άλλωστε αφού η λαμπερή περίοδος των Χριστουγέννων είναι κυριολεκτικά προ των πυλών. Και ας μη μας έφταναν οι ταλαιπωρίες μας με τα του εσωτερικού, εγώ αποφάσισα να σας ταξιδέψω Αμερική – ξανά

Σε όλο τον Δυτικό κόσμο η περίοδος μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είναι η καλύτερη για διακοπές και ταξίδια μιας και οι περισσότερες εταιρείες κλείνουν για κάποιες μέρες ενδιάμεσα. Μα σου δίνουν άδεια και θα κάτσεις μέσα;

Όχι βέβαια! Εδώ είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή μέρη στις Η.Π.Α. για να επισκεφθείς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Μερικοί από αυτούς τους προορισμούς ανήκουν στους συνήθεις ύποπτους – Νέα Υόρκη, Σικάγο – ενώ άλλοι μπορεί να σας εκπλήξουν. Είτε για να σχεδιάσετε τα δικά σας Χριστουγεννιάτικα ταξίδια είτε απλά για να πάρετε γεύση από το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα στην Αμερική, είμαι σίγουρος ότι αυτές οι πολιτείες θα σας συνεπάρουν!

Νέα Υόρκη

Αγαπημένη. Μοναδική. Αδυναμία μου μεγάλη. Εάν μπορείτε να το βάλετε στο πρόγραμμα, ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη τα Χριστούγεννα αξίζει τον κόπο τουλάχιστον μία φορά στη της ζωής σας. Η πόλη της Νέας Υόρκης βρίσκεται κάθε χρόνο στη λίστα των καλύτερων προορισμών, αλλά είναι μοναδικά όμορφο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων με όλα τα φώτα και (συνήθως) το χιόνι. Συνδυασμός α-χτύ-πη-τος!

Γνωστή για την αγορά της, ότι σκεφτείς ότι θες να αγοράσεις το πιθανότερο σημείο στον πλανήτη να το βρεις είναι η Νέα Υόρκη. Οπότε αν σκέφτεστε χριστουγεννιάτικα ψώνια, η Νέα Υόρκη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε μοναδικά δώρα καθώς και να βρείτε τα πάντα στη δική σας λίστα επιθυμιών. Η Νέα Υόρκη διατηρεί πολλές παραδόσεις διακοπών, όπως οι στολισμένες βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, και το γιγάντιο πευκοδάσος στο Rockefeller Center, ο φωτισμός του οποίου γιορτάζεται με ειδική τελετή και μουσικές παραστάσεις. Tip: Αν μπορείς να βρεις τρόπο να βρεθείς στο Top Of The Rock για τη συγκεκριμένη τελετή θα αισθανθείς σαν μεγαλοαστός μιας άλλης πιο ρομαντικής εποχής.

Αν όμως θες να δεις την καλύτερη θέα της Νέας Υόρκης το καλύτερο skydeck είναι το One World Observatory. Ένα άλλο αξιοθέατο που φέρνει πολλούς τουρίστες στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι το Radio City Christmas Spectacular, ένα σόου σε στυλ Broadway των διάσημων Rockettes με τις πασίγνωστες χορογραφίες και τα high-kicks στο ακόμα πιο διάσημο Radio City Music Hall. Δεν τέλειωσα! Η Νέα Υόρκη τα Χριστούγεννα είναι κυριολεκτικά ατέλειωτη!

Όποιος δεν έχει δει τον Καρυοθραύστη από το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης, που ανεβαίνει μόνον για αυτήν την περίοδο, δεν ξέρει τι θα πει πνεύμα Χριστουγέννων. Κρατήστε οπωσδήποτε ένα βράδυ για να πάτε στο Blue Man Show – ένα μοναδικό σόου στο τέλος της Λεωφόρου Broadway που σίγουρα θα σας κάνει να γελάσετε με το κωμικό σενάριο, τα εφέ και την δυνατή μουσική. Το καλύτερο του Blue Man Show είναι ότι δεν έχει ομιλίες οπότε αν τα αγγλικά σου δεν είναι στην καλύτερη τους φόρμα είναι ότι καλύτερο!

Ο μαγικός κόσμος του Γκιούλιβερ ανοίγεται στο κέντρο της Νέας Υόρκης στο μοναδικό Gullivers Gate! Κυριολεκτικά ολόκληρος ο κόσμος σε μικρογραφία! Και το καλύτερο στο τέλος μπαίνεις σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και φεύγεις με μια μινιατούρα του εαυτού σου – που μπορεί να ακούγεται λιγάκι ναρκισσιστικό αλλά πιστέψτε με θα το λατρέψετε.

Για τα γκέι μαγαζιά δεν έχω κάτι νέο να αναφέρω. Το Hells Kitchen καλά κρατεί και τα μαγαζιά τα βρήκα όπως το καλοκαίρι αλλά πολύ πιο γιορτινά και παιγνιδιάρικα.

Σικάγο

Η Πόλη των Ανέμων για τους Αμερικάνους είναι το Σικάγο και είναι μια από τις πολιτείες που συνήθως τα Χριστούγεννα είναι ντυμένα στα λευκά του χιονιού. Το κρύο δεν φοβίζει τους ταξιδιώτες όμως και έτσι το Σικάγο τα Χριστούγεννα σφύζει ζωής! Από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Σικάγο είναι το Magnificent Mile με τα εκατομμύρια λαμπιόνια καθώς και η γερμανική Σικάγο στη δημοφιλή Χριστουγεννιάτικη αγορά γεμάτη με εορταστικές χειροτεχνίες, παραδοσιακά ξύλινα παιχνίδια και Γερμανικά φαγητά και ποτά. Όπως και η πόλη της Νέας Υόρκης, το Σικάγο διαθέτει επίσης ένα γιγάντιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο θα βρείτε στο Daley Plaza και εγκαινιάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερη τελετή.

Το Boystown του Σικάγο έχει μια από τις πιο γνωστές γκέι scenes σε ολόκληρη την Αμερική. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα σε κατάταξη αλλά σίγουρα είναι στο επίπεδο West Hollywood, Washington, κτλ. Το Σικάγο πάντως σίγουρα μπορεί να υπερηφανεύεται για μια μεγάλη ομοφυλοφιλική κοινότητα. Το Σικάγο χρησιμεύει ως κοσμοπολίτικο κέντρο της κέντρο-ανατολικής ΗΠΑ και προσελκύει κάθε γκέι άντρα από πολύ νέους έως και ηλικιωμένους – όλοι θέλουν να ξεφύγουν στη μεγάλης πόλη – όπως ακριβώς δηλαδή κάνουμε κι εμείς με Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η γκέι ζωή (και τα γκέι μπαρ) στο Σικάγο βρίσκονται κυρίως σε δύο περιοχές, στο Boystown και στο Άντερσονβίλ που είναι λίγο πιο έξω στην βόρεια πλευρά της πόλης. Στο Σικάγο υπάρχουν 2 κατηγορίες μπαρ, αυτά που μένουν ανοιχτά ως τις 3πμ τα Σάββατα και αυτά που το τραβάνε ως 5πμ πάλι τα Σάββατα. Αν είστε πρωινά πουλιά που βγαίνουν για κλάμπινκ στις 4πμ θα δυσκολευτείτε λίγο εδώ. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους που στις 5πμ λιγουρευόμαστε πιτόγυρα και μπουγάτσες, η ποικιλία των γκέι μπαρ εδώ θα σας κρατήσεις χαρούμενους. Είναι αυτό που λέμε, κάτι για τον καθένα.

Τέλος, το θρυλικό Blue Man Show ανεβαίνει επίσης και στο Σικάγο και παραμένει οικονομική λύση για μια όμορφη έξοδο με μπόλικο γέλιο!

Αλάσκα

Αν αυτό που πάντα ονειρευόσασταν είναι η ιδέα κατάλευκων Χριστουγέννων, εκεί που το λευκό του χιονιού ανταμώνει το λευκό του ουρανού και ότι ξεχωρίζει τα γήινα από τα παραμυθένια είναι οι αποχρώσεις που χαρίζουν οι ανακλάσεις του ήλιου στο τοπίο, τότε ρίξε στη βαλίτσα τα πιο χοντρά σου ρούχα και ετοιμάσου για Αλάσκα! Ξέρω. Η πρώτη σκέψη είναι, διακοπές θέλω να πάω όχι εξορία. Για πολλούς η Αλάσκα είναι ο Βόρειος Πόλος. Από το 1952 χιλιάδες παιδιά στέλνουν τα γράμματα τους στον Santa Claus με τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους στο Σπίτι του Άγιου Βασίλη στο Βόρειο Πόλο της Αλάσκας (κοντά στο Fairbanks). Μην πιστέψεις ότι θα ζεις σε καλύβες και θα πρέπει να κυνηγάς για το φαγητό σου. Η Αλάσκα θα σε εκπλήξει με την τεράστια ποικιλία σε ξενοδοχείο, εστιατόρια και μπαρ. Επίσης, υπάρχουν πολλά Χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Αλάσκα, συμπεριλαμβανομένων των γλυπτών πάγου με θέμα τα Χριστούγεννα. Για τους πιο περιπετειώδεις από εσάς μπορείτε να δοκιμάσετε και βόλτα με έλκηθρο.

Εμπιστεύσου με, αν θες να ζήσεις πραγματικά ασύγκριτες εμπειρίες. Ένα θα πω μονάχα κλείνοντας ότι στην Αλάσκα το χειμώνα μπορείτε να απολαύσετε τα Northern Lights.

Φτιάξτε βαλίτσα, κλείστε εισιτήρια κι ζήστε μοναδικές εμπειρίες!

Symeon Vasileiadis




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!