«Αρκετά με τους σκοταδιστές» οι εργαζόμενοι του θεάτρου Ακροπόλ αντιδρούν στον φόβο

28/02/2018
από

Mπαράζ μηνύσεων εξακολουθούν να δέχονται οι συντελεστές της παράστασης “Jesus Christ Superstar”, που παίζεται στο θέατρο Ακροπόλ.

Καταγγέλλουν επίσης ότι παρ’ όλες τις μηνύσεις και τις αναφορές τους στην Εισαγγελία, η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει ούτε καν σε μία σύλληψη ή προσαγωγή των ατόμων που καθημερινά πολιορκούν το θέατρο και προπηλακίζουν ηθοποιούς και θεατές μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν αμέτοχες.

Την αρχή έκανε ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, ακολούθησε ο Πειραιώς Σεραφείμ και τώρα τη σκυτάλη πήραν ο Γόρτυνος Ιερεμίας και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Μηνύσεις επίσης, σύμφωνα με το «Βήμα της Ορθοδοξίας», έχουν υποβάλει δύο δικηγόροι από την Αθήνα κι ένας ιερέας από τον Πειραιά.

Ολες οι μηνύσεις έχουν πανομοιότυπο περιεχόμενο: «Η εν λόγω παράσταση παρουσιάζει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ως μέλος της κοινότητας των ΧΙΠΙΣ, κοινότητα προσώπων που έχει ταυτιστεί με σεξουαλικά όργια και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Στην παράσταση παρουσιάζεται επίσης γυναίκα με το όνομα Μαρία Μαγδαληνή, δηλαδή με αναφορά στην Αγία Μαρία Μαγδαληνή, να τραγουδάει στον Ιησού ερωτικό τραγούδι».

Ομως ο κ. Αμβρόσιος (που ως γνωστόν προτιμά να τον αποκαλούν «ναζί παρά καττσαπλιά») έκανε κι ένα βήμα παραπάνω, ζητώντας την παρέμβαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Οπως έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο, «οι Ταγοί της Εκκλησίας μας έχουν υποχρέωση να ενεργήσουν ΑΝΕΣΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ό,τι το καθήκον τους επιβάλλει! Διότι πώς να ανεχθούμε και πώς να σιωπήσουμε, όταν στο σατανικό αυτό έργο αρνούνται τη Θεότητα του Χριστού μας! Τον θεωρούν έναν άνδρα ανασφαλή… που δεν γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τους καρπούς της διδασκαλίας του, πέφτοντας στην παγίδα ενός “ανθρώπινου” ναρκισσισμού, που τον παρασύρει σε λανθασμένες επιλογές και “ανθρώπινες” αδυναμίες…».

Στη δημόσια αντιπαράθεση με ανακοίνωσή τους παρεμβαίνουν και οι εργαζόμενοι της παράστασης: «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα βρισκόμαστε εν έτει 2018 αντιμέτωποι με παραθρησκευτικές οργανώσεις και σκοταδιστικές αντιλήψεις. ΑΡΚΕΤΑ! Ως εργαζόμενοι του θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ, δηλώνουμε πως δεν θα λυγίσουμε στον φόβο που επιδιώκει να σπείρει μια αναχρονιστική ομάδα. Η καθημερινή δράση τους έξω από το θέατρο υπερβαίνει το όποιο δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και γίνεται φορέας ανομίας και διοργανωτής πογκρόμ».

■Την Πέμπτη 1/3 στις 18.00, έξω από το θέατρο, οι εργαζόμενοι και συντελεστές της παράστασης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο και να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση πως ο ΦΟΒΟΣ δεν θα περάσει στην τέχνη. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει και η αντιφασιστική οργάνωση «ΟΡΜΑ»

Με πληροφορίες από efsyn.gr

φωτογραφία: Μάριος Βαλασόπουλος




Δες και αυτό!