Γιατί για το ΚΕΘΙ δεν είναι όλα άσπρο – μαύρο

27/02/2018

Με κεντρικό σύνθημα “Δεν είναι όλα άσπρο – μαύρο” και με βασική θεματική την “Πρόληψη και Καταπολέμηση του σεξισμού και των διακρίσεων σε θέματα ταυτότητας φύλου” το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) διεξάγει ένα δυναμικό έργο με στόχο αφενός την ερευνητική προσέγγιση του ζητήματος του σεξισμού και της ταυτότητας φύλου και αφετέρου την υλοποίηση επιμορφωτικών παρεμβάσεων σε σχετικούς φορείς για την καταπολέμηση των διακρίσεων που συνδέονται με την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό στη χώρα μας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται:

  • η παραγωγή επιστημονικής γνώσης μέσω της υλοποίησης ερευνών (ποιοτικής και ποσοτικής) στο πεδίο των έμφυλων στερεοτύπων και των διακρίσεων βάσει φύλου και ταυτότητας φύλου,
  • η υλοποίηση επιμόρφωσης με την οπτική του φύλου (gender training) σε επαγγελματίες των ΜΜΕ για την πρόληψη και καταπολέμηση των σεξιστικών στερεοτύπων και συμπεριφορών,
  • η ανάπτυξη παρεμβάσεων θεσμικού τύπου για την προώθηση του σεβασμού της διαφορετικότητας βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού, και
  • η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου, για την πρόληψη της ανάπτυξης ομοφοβικών τάσεων, τη διαφύλαξη του πλουραλιστικού περιβάλλοντος και την ενσωμάτωση αυτού στην ευρύτερη κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο πατήστε εδώ.

Χαρακτηριστικό είναι δε πως το ημερολόγιο του ΚΕΘΙ για το 2018 έγινε «πολύχρωμο» αφού είναι αφιερωμένο στην ΛΟΑΤ+ κοινότητα. Όπως σημειώνει και η πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΙ, κ. Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου: “Αισθανόμαστε την ανάγκη να αφιερώσουμε το φετινό ημερολόγιο στους ανθρώπους αυτούς που καθημερινά παλεύουν να γίνουν περισσότερο ορατοί, που θέλουν να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα στο δημόσιο χώρο, στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη για την εξάλειψη κάθε είδους αναχρονιστικών αντιλήψεων και διακρίσεων στο δημόσιο βίο και λόγο, σε όλους όσοι παλεύουν για περισσότερη ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη…”

“… Είναι ένα ημερολόγιο στο οποίο καταφέραμε να χωρέσουμε όλες τις έμφυλες ταυτότητες, όλες τις διεκδικήσεις, αλλά και τις πρόσφατες κατακτήσεις. Ακόμη, είμαστε περήφανοι και περήφανες, διότι το ΚΕΘΙ είναι ο πρώτος δημόσιος φορέας στην Ελλάδα, που άνοιξε την ατζέντα των ΛΟΑΤ θεμάτων.”

Το ημερολόγιο του ΚΕΘΙ για το 2018

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!