Θρύλος της Φόρμουλα 1 κάνει coming out ως gay στα 69 του

09/02/2018
από

Ο Hurley Haywood, μετά από δεκαετίες δημοσιότητας, κάνει coming out ως gay, σε ηλικία 69 ετών και το ερώτημα που αναδύεται δεν είναι άλλο από το εξής: Ο αγωνιστικός του συνεργάτης ήταν μόνο συνεργάτης του;

Στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο, “Hurley! From the Beginning” , αναφέρεται στον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Θυμάται, όταν έδωσε συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο φοιτητικής εφημερίδας, ο οποίος του αποκάλυψε ότι είχε υποστεί bulling σε ολόκληρη τη ζωή του, επειδή ήταν gay κι ότι ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ο Haywood τότε του είπε: «Άκου, δεν είναι το τι είσαι, είναι το ποιος είσαι. Αυτό θυμάται ο κόσμος» .

18 μήνες αργότερα, ο πρωταθλητής αγώνων έλαβε ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα του νεαρού. Του είπε ότι έσωσε τη ζωή του παιδιού της. «Ακούγοντας αυτήν τη μητέρα, ήταν μία πολύ συναισθηματική στιγμή» , είπε ο Haywood:

«Και σκέφτηκα, αν η φωνή μου είναι αρκετά ισχυρή για να βοηθήσει ένα παιδί, θα μπορούσε να βοηθήσει δύο παιδιά, ή πέντε, ή 100.»

Ο Haywood είπε ότι η σεξουαλικότητα του ήταν γνωστή στο χώρο του pro racing. «Η αγωνιστική κοινότητα ήταν εξαιρετικά υποστηρικτική» , δήλωσε στην Autostraddle. Ο συνεργάτης, συνοδηγός και καλύτερός φίλος του, Peter Gregg, αυτοκτόνησε, λίγο καιρό αργότερα από την μεταξύ τους ρήξη.
Ο Haywood αρνείται ότι οι δυο τους ήταν ποτέ κάτι παραπάνω: «Είναι εντελώς αναληθές» .

“Hurley! From the Beginning” : Διαθέσιμο στις 10 Μαρτίου.

 




Δες και αυτό!