Ο Singh Gohil, ο μοναδικός ανοιχτά gay πρίγκιπας της Ινδίας, άνοιξε το παλάτι του, το Hanumanteshwar, ως κέντρο για την ανάδειξη και προστασία της ευάλωτης LGBTQ κοινότητας.

Το παλάτι βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την Rajpipla και θα αποτελέσει κέντρο, όπου οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, τα αμφιφυλόφιλα, ίντερσεξ και τρανς άτομα, χρησιμοποιώντας τις δεξιότητές τους, θα μπορούν να είναι οικονομικά ανεξάρτητες/οι.

“Έχει προβλεφθεί ακόμα υποστήριξη για την ίντερσεξ κοινότητα, αλλά και για τα τρανς άτομα, που δεν έχουν καμία υποστήριξη, όταν αντιμετωπίζουν οικογενειακά ζητήματα και αποκλείονται. Δε βρίσκουν εργασία και κανείς δεν τους παρέχει στέγαση λόγω διακρίσεων, γι ‘αυτό είναι καλό βήμα ειδικά γι’ αυτά” , δήλωσε στο ANSI η Ayesha Sheikh, από το γραφείο της φιλανθρωπικής οργάνωσης του πρίγκιπα Lakshya Trust.

Η προσπάθειά του είναι αξιέπαινη κι ελπίζω να παρθούν περισσότερα τέτοια μέτρα προς την LGBTQ κοινότητα. Η προστασία μιας κοινότητας είναι καθήκον και προστασία ολόκληρης της κοινωνίας» , δήλωσε ο Jayanti Parmar μέλος της Lakshya Trust.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η LGBTQ κοινότητα του έθνους εξακολουθεί να αγωνίζεται για την κατάργηση του άρθρου 377 του Ινδικού Ποινικού Κώδικα (IPC) που θεωρεί έγκλημα τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Την αποποινικοποίηση του gay σεξ επανεξετάζει το Ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας