Ένα κορίτσι ηλικίας 15 ετών στην Ινδία ξυλοκοπήθηκε και κακοποιήθηκε επανειλημμένα από συμφοιτητές, που υποψιάζονταν ότι ήταν λεσβία.

Σύμφωνα με το πρακτικό των ειδήσεων, η Ρέσμα (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) έπρεπε να διανύει κάθε μέρα χιλιάδες μίλια από το σπίτι της για να πάει στο σχολείο της, που είναι σε άλλη πόλη, κι έτσι έμενε σε έναν ξενώνα, με άλλες νεαρές μαθήτριες, υπό την επίβλεψη μιας μοναχής, που ήταν υπεύθυνη για τον ξενώνα.

Όμως, οι συμμαθήτριές της άρχισαν να διαδίδουν φήμες, ότι η Ρέσμα είναι λεσβία και με αποτέλεσμα να δεχτεί επιθέσεις, οι οποίες δυστυχώς, υποστηρίζονταν πλήρως και από την υπεύθυνη του ξενώνα, που ήθελε μ’ αυτόν τον τρόπο να τιμωρήσει την 15χρονη “επειδή βαδίζει ένα λάθος μονοπάτι, που είναι ενάντια στο θέλημα του Θεού” .

Ήταν κάποια στιγμή την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, όταν οι συμαθήτριές μου ήρθαν εναντίον μου. Δεν κατάλαβα γιατί ήταν θυμωμένες μαζί μου και δεν έβγαζα νόημα σχετικά με το το τι μου έλεγαν. Μέχρι να μπορέσω να καταλάβω τι αφορούσε όλο αυτό, έπεσαν πάνω μου. Τότε παρενέβη η υπεύθυνη. Νόμιζα ότι θα με βοηθούσε, αλλά όπως πάντα, ακόμα κι εκείνη με χτύπησε.” είπε η Ρέσμα.

Σε μια από τις επιθέσεις μάλιστα, η υπεύθυνη συστρατεύτηκε με τα άλλα κορίτσια, που ενώ κρατούσαν κάτω την Ρέσμα εκείνη έριχνε σκόνη τσίλι στο στόμα της, αρνούμενη να την αφήσει να πιει νερό:

Κάποιες με κρατούσαν κάτω κι η υπεύθυνη μου έριχνε σκόνη τσίλι στο στόμα μου και έκαιγε πάρα πολύ” , είπε η Ρέσμα, προσθέτοντας ότι φοβάται τόσο πολύ την υπεύθυνη πια, που δεν μπορεί να την κοιτάξει.

Τι θα γινόταν δηλαδή αν ήταν ένα άλλο κορίτσι, που ήταν πράγματι λεσβία“, είπε η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με το TheNewsMinute: «Θα την είχαν σκοτώσει πιθανώς» .

Τελικά, ο αδελφός της Ρέσμα, ο Ρενίτ (δεν είναι ούτε αυτό πραγματικό όνομα), ήρθε από το Μανιπούρ για να ερευνήσει την κατάσταση.

Η υπεύθυνη μου είπε ότι η αδελφή μου προσπάθησε να βιάσει σεξουαλικά ένα άλλο κορίτσι, γι ‘αυτό κι οι άλλες συμμαθήτριες την χτύπησαν” , ανέφερε στους ειδησεογράφους προσθέτοντας ότι: “Η υπεύθυνη συνέχισε να μου λέει πως το λάθος της αδερφής μου ήταν «πνευματικό» κι ότι αν η αδελφή μου ζητήσει συγγνώμη, τότε όλα θα διορθωθούν. Αλλά η αδελφή μου είπε ότι δεν ήθελε να πει συγγνώμη γιατί ήταν εκείνη που είχε υποφέρει» .

Τα δύο αδέλφια τελικά έκαναν καταγγελία στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Παιδιών της Ινδίας.

Είναι κακό τόσο σωματικά όσο και ψυχικά” , δήλωσε ο Ρενίτ. “Είναι μόνο ένα μικρό κορίτσι. Τι έκανε για να αξίζει μια τέτοια μεταχείριση;

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα τώρα και πιστεύουν ότι η υπεύθυνη του ξενώνα μπορεί να έχει «κακοποιήσει κι άλλες μαθήτριες στο παρελθόν» .

Η ομοφυλοφιλία παραμένει παράνομη σύμφωνα με το άρθρο 377 του Ποινικού Κώδικα της Ινδίας, ωστόσο, τη Δευτέρα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας συμφώνησε να επανεξετάσει το νόμο.

Την αποποινικοποίηση του gay σεξ επανεξετάζει το Ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας