Μόλις η Ουάσινγκτον αναγνώρισε τη δυνατότητα τρίτης επιλογής φύλου στα πιστοποιητικά γέννησης

06/01/2018

H Ουάσινγκτον έγινε η τρίτη πολιτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες που προσφέρει τη δυνατότητα τρίτης επιλογής φύλου στα πιστοποιητικά γέννησης.

Η Ουάσιγκτον άρχισε να “σκέφτεται” αυτή τη δυνατότητα στις αρχές Δεκεμβρίου. Το Υπουργείο Υγείας, μάλιστα, είχε πραγματοποιήσει μια σχετική ακρόαση στις 5 Δεκεμβρίου, λαμβάνοντας σχόλια από τους πολίτες σχετικά με την πρόταση.

Στις 27 Δεκεμβρίου, ενέκριναν επίσημα το μέτρο.

Ο νέος κανόνας επιτρέπει στους ανθρώπους να επιλέγουν από τρεις επιλογές στο πιστοποιητικό γέννησής τους: αρσενικό, θηλυκό ή Χ.

Όπως ορίζει ο ιστότοπος του Τμήματος Υγείας, το φύλο X ορίζεται ως: intersex, agender, amalgagender, androgynous, bigender, demigender, female-to-male, genderfluid, genderqueer, male-to-female, neutrois, nonbinary, pangender, third sex, transgender, transsexual, Two Spirit και απροσδιόριστο.

Το μέτρο θα αρχίζει να ισχύει στις 27 Ιανουαρίου.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!