Σε αναστολή το Facebook & το Instagram του Τσετσένου αρχηγού

28/12/2017
από
Ramzan Kadyrov takes an oath during the ceremony of his inauguration as the head of Russia's Caucasus region of Chechnya for a third term, in Grozny on October 5, 2016. / AFP / ELENA FITKULINA (Photo credit should read ELENA FITKULINA/AFP/Getty Images)

Ο αντι-LGBT Τσετσένος δικτάτορας, Ramzan Kadyrov, ισχυρίζεται ότι η αναστολή λειτουργίας των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής, προωθήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Photo credit: Elena Fitkulina

Η αναστολή λειτουργίας τέθηκε σε ισχύ στις 22 Δεκεμβρίου, λίγο μετά την εφαρμογή κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον της Τσετσενίας.

Το δίκτυο εδώ και πολύ καιρό προσποιείται ότι είναι ανεξάρτητο από την Ουάσινγκτον κι η κίνησή τους αυτή ήρθε αμέσως μετά τις κυρώσεις του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών” , έγραψε ο Kadyrov στο twitter και πρόσθεσε: “Ήθελαν να με ενοχλήσουν, αλλά απέτυχαν – είναι το μόνο πράγμα που με ευχαριστεί.

Ο Kadyrov πρόσθεσε ότι είχε σκεφτεί να εγκαταλείψει το Instagram, “αλλά [δεν] ήθελε να αναστατώσει τους φίλους που τον ακολουθούν – και φτάνουν σχεδόν τα τέσσερα εκατομμύρια (sic).

Εν τω μεταξύ, ο λογαριασμός του στο twitter φαίνεται να είναι ακόμη ενεργός, με περισσότερους από 400.000 ακόλουθους.

Σ’ ένα tweet την Τετάρτη, ρώτησε το Facebook: “Πού είναι η αφοσίωσή σας στη δημοκρατία και το δικαίωμα των πολιτών να λαμβάνουν πληροφορίες;

Τον περασμένο μήνα, ο Kadyrov είπε στους δημοσιογράφους ότι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί, αν κι έχει κάνει τέτοιες αξιώσεις και στο παρελθόν:

“Αρχικά, υπήρξε η ανάγκη για ανθρώπους, σαν εμένα να αγωνιστούν, να θέσουν τα πράγματα σε τάξη. Τώρα έχουμε τάξη και ευημερία … και έχει έρθει η στιγμή για αλλαγές στην Δημοκρατία της Τσετσενίας» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!