Η ιστορία εγκυμοσύνης ενός τρανς πατέρα

19/12/2017
από

Ο Kaci Sullivan μίλησε για την εγκυμοσύνη και για την απόφασή του να αποκτήσει και δεύτερο μωρό, αφού ξεκίνησε τη διαδικασία φυλομετάβασης.

Ο 30χρονος είχε ήδη αποκτήσει ένα παιδί πριν από πέντε χρόνια με τον πρώην σύζυγό του, πριν κάνει coming out ως τρανς άνδρας. Fέτος συνέλαβε το δεύτερο παιδί του, από τον σημερινό του σύντροφο. Η 2η σύλληψη ήρθε μετά από ένα διάλειμμα από τις ανδρικές ορμόνες, που αναγκάστηκε να κάνει για λόγους υγείας.

Ο Kaci μιλά ανοιχτά για την εμπειρία της δεύτερης εγκυμοσύνης του, με την ελπίδα να σπάσει το στίγμα, που περιβάλλει τη γονεϊκότητα στα τρανς άτομα.

Η στιγμή που γεννήθηκε το μωρό και το άκουσα να φωνάζει είναι απερίγραπτη. Είναι απίστευτη η ιδέα ότι έχεις φτιάξει έναν μικρό άνθρωπο” , δήλωσε ο Kaci στο DailyMailTV και πρόσθεσε ότι:

Είμαστε απλά τόσο χαρούμενοι κι ευγνώμονες. Απολαμβάνουμε να περνάμε χρόνο μαζί σαν οικογένεια. Η σύνδεσή μας καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου ήταν ένα απίστευτο προνόμιο κι οι τελευταίοι εννέα μήνες μας έφεραν τόσο κόντά με τον σύντροφό μου” .

Μερικοί άνθρωποι έχουν ενοχληθεί από την ιδέα της γέννας μου, αλλά δεν τους εμπλέκω ούτε τους απαντώ. Εάν βλέπω τέτοια σχόλια, απλώς τα ξεφορτώνομαι. Θα προσπαθήσουν να βρουν τον ασφαλή χώρο μας και θα προσπαθήσουν να τον παραβιάσουν με τις απόψεις τους, αλλά είναι σπασμωδικές. Δεν σπαταλάω το χρόνο ή την ενέργεια μου, δίνοντάς τους τίποτα σε αντάλλαγμα.

Επειδή δε βλέπω την εγκυμοσύνη ως εγγενώς θηλυκή κι επειδή δεν περιορίζομαι από τους ρόλους του φύλου, δεν αισθάνθηκα απειλή από την ιδέα της εγκυμοσύνης. Δε με έκανε να αισθάνομαι λιγότερο αρρενωπός.

Ο Kaci – που ζει στο Wisconsin των ΗΠΑ – έμεινε έγκυος για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2011 και «προσευχόταν να συνδεθεί με την γυναικεία πλευρά του» κατά τη διάρκεια, αλλά δεν μπορούσε.

Ένιωσα τόσο απελπισμένος και χαμένος. Ήθελα να πεθάνω” , εξήγησε. “Έπεσα σε ένα τόσο σκοτεινό μέρος κι ήμουν τρομαγμένος, ότι θα πάρω μαζί μου και το μωρό σε όλο αυτό το σκοτάδι. Αλλά τη στιγμή που το έβαλαν στην αγκαλιά μου ένιωσα ευτυχία. Αμέσως τον αγάπησα, όπως ποτέ δεν είχα αγαπήσει τίποτα ή κανέναν κι ένιωσα ένα τεράστιο κύμα καθήκοντος γι’ αυτόν.

“Δεν θα μπορούσα να είμαι σε κατάθλιψη και να είμαι και καλός γονέας. Αν δεν έκανα coming out και φυλομετάβαση, ήξερα ότι τελικά θα υπέφερα στην δυσφορία και θα βυθιζόμουν στην κατάθλιψη και την αυτοκτονία.

“Έτσι, όταν το μωρό ήταν τριών μηνών, είπα στον σύζυγό μου ότι ήμουν τρανς άτομο. Ένιωσα σαν ένας τόνος από τούβλα να φεύγει από το στήθος μου, όταν το παραδέχτηκα στον εαυτό μου”.

Ο Kaci ξεκίνησε τη φυλομετάβαση το 2013 και γνώρισε τον σημερινό του σύντροφο έναν χρόνο μετά.

Ο Kaci κι ο Steven αποφάσισαν να δοκιμάσουν να κάνουν ένα ακόμη μωρό μαζί κι έφτιαξαν το κανάλι στο YouTube, το My Transgnancy, ώστε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, γι’ άλλους τρανς γονείς.

Ο Kaci κι ο Steven έχουν αποφασίσει να μεγαλώσουν το μωρό τους ως ουδέτερο σε σχέση με το φύλο και θα του επιτρέψουν να του εκφράζονται με τον τρόπο που θα επιλέξει το ίδιο. Άλλωστε:

Η αρχιτεκτονική του εγκεφάλου μας δεν αλλάζει ανάλογα με το χρώμα στο οποίο ντυνόμαστε ως μωρά” , λέει ο Kaci.




Δες και αυτό!