Η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για την “ταυτότητα φύλου”

10/10/2017
από

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε ένα νομοσχέδιο άρον- άρον στη βουλή, πριν τον προϋπολογισμό, ενώ δήλωσε πως δε θα το ψηφίσει.

Κάποιες χαρακτηριστικές δηλώσεις:

[…] Η ΝΔ ήταν εκείνη που πρώτη έφερε ρύθμιση για τη δυνατότητα διόρθωσης του καταχωρημένου φύλου ήδη από το 1976. Εμείς είμαστε η παράταξη που δεν διαρκείς νομοθετικές παρεμβάσεις, όπως ο νόμος… Είναι κωμικό να μας παραδίδετε παραδείγματα φιλελευθερισμού.

[…] Μία ανοιχτή δημοκρατική πολιτεία οφείλει να νομοθετεί και να προστατεύει όλους και κυρίως αυτούς που αισθάνονται μειοψηφία. Για μας δεν υπάρχουν πολίτες με μειωμένα δικαιώματα.

[…] Το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο και ανεύθυνο.

[…] Σας καλώ κ. Υπουργέ, να υιοθετήσετε την δική μας πρόταση.

[…] Το θέμα που συζητούμε δεν είναι μόνο ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά έχει αδιαμφισβήτητα και μία ιατρική διάσταση. Για τη ΝΔ η διαδικασία της διόρθωσης του καταχωρημένου φύλου δεν μπορεί να είναι μία στιγμιαία πράξη.

[…] Για να κινηθεί σε μία τέτοια διαδικασία ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει, ναι, να είναι ενήλικος. Δεν είναι δυνατόν να παρέχεται η διαρκής δυνατότητα αλλαγής της ταυτότητας φύλου, αλλά για εμάς θα πρέπει να παρέχεται μόνο μία φορά. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει σήμερα το νομοθέτημα της κυβέρνησής σας. Κι όταν γίνουμε κυβέρνηση θα ψηφίσουμε τη δική μας πρόταση. Εσείς δεν διστάζετε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τα διεμφυλικά άτομα.”

[…] Μπήκα στον κόπο να μιλήσω με έναν απ΄αυτούς τους γιατρούς για ναμιλήσουμε για την ουσία του προβλήματος. Μου διηγήθηκε μια ιστορία για ένα νέο παιδί, το οποίο τον βρήκε και του ζήτησε να συνηγορήσει στην αλλαγή φύλου του, επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος. Πραγματική ιστορία.




Δες και αυτό!