Εξέταση πρωκτού σε 6 άνδρες στην Αίγυπτο επειδή κυμάτιζαν rainbow σημαίες

02/10/2017
από

Η Αίγυπτος είναι πιθανό να διεξάγει βίαιες και βασανιστικές πρωκτικές εξετάσεις σε έξι άνδρες που κατηγορούνται ότι κυμάτιζαν σημαίες ουράνιου τόξου σε μια συναυλία.

Οι άνδρες κατηγορούνται «για προώθηση της σεξουαλικής εξαθλίωσης». Συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, μετά από μια συναυλία στο Κάιρο του λιβανέζικου συγκροτήματος Mashrou ‘Laila.

Ο τραγουδιστής της μπάντας, Hamed Sinno, είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος και μερικοί από τους στίχους του συγκροτήματος μιλούν για τη σεξουαλικότητα.

O Mashrou ‘Laila δήλωσε ότι συναυλία του Καΐρου ήταν μία από τις καλύτερες τους, αλλά τώρα τους απαγορεύτηκε να παίζουν στη χώρα.

Μετά το show, η LGBT ομάδα “Rainbow Egypt” ευχαρίστησε το συγκρότημα για το ότι «μας κάνει όλους να αισθανόμαστε τόσο χαρούμενοι με αυτή τη μικρή νίκη».

Το gay σεξ απορρίπτεται έντονα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ενώ τα gay άτομα συλλαμβάνονται συχνά, μερικές φορές με παγίδευση στις dating εφαρμογές. Συχνά υποβάλλονται σε αναγκαστικές εξετάσεις.

Οι διαδικασίες αυτές έχουν απορριφθεί από τους γιατρούς ως ιατρικά άχρηστες και χαρακτηρίζονται ως βασανιστήρια από πολυάριθμες διεθνείς συμβάσεις.

Οι πρωκτικές εξετάσεις “δεν έχουν ιατρική αιτιολόγηση και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές”, σύμφωνα με την επιτροπή του ΟΗΕ κατά των βασανιστηρίων.

Υπάρχουν φόβοι ότι οι κρατούμενοι, των οποίων η δίκη αρχίζει την Κυριακή, θα μπορούσαν επίσης να κακομεταχειρίζονται με άλλους τρόπους. Η Αίγυπτος έχει ιστορικό κακοποίησης φυλακισμένων.




Δες και αυτό!