LGBT+ άτομο πέφτει νεκρό από σφαίρα αστυνομικού σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

18/09/2017
από

Νεκρό από σφαίρα αστυνομικού πανεπιστημιούπολης βρέθηκε ένα LGBTI άτομο. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Ατλάντα των ΗΠΑ, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας, το βράδυ του Σαββάτου (16/9).

Το θύμα, Scout Schultz, ήταν 21 ετών και σπούδαζε στο τμήμα υπολογιστών. Αυτοπροσδιοριζόταν ως bisexual, non binary και intersex.

Scout Schultz

Ήταν γύρω στις 11 το βράδυ, όταν το αστυνομικό τμήμα που φιλοξενείται στην πανεπιστημιούπολη, έλαβε ένα τηλεφώνημα για ένα άγνωστο άτομο που κυκλοφορούσε, έχοντας μαζί του ένα όπλο και ένα μαχαίρι. Η αστυνομία αποφάσισε να κλείσει όλες τις εξόδους. Όπως φάνηκε μετά, το θύμα κρατούσε μόνο ένα μικρό μαχαίρι.

“Πυροβόλησέ με”

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αστυνομικοί έκαναν προσπάθεια να μιλήσουν με το θύμα.

“Έλα, ας αφήσουμε το μαχαίρι, κανείς δε θέλει να σου κάνει κακό”, φαίνεται να λέει ένας από τους αστυνομικούς. Το θύμα, όμως, που αρχικά φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του αστυνομικού, φώναξε: “Πυροβόλησέ με”.

Τότε ένας αστυνομικός πυροβόλησε, βρίσκοντας το θύμα στην καρδιά.

Το θύμα ήταν ιδιαίτερα ενεργό πολιτικά, ενώ συμμετείχε και στην ομάδα “Pride Alliance”.

Μετά το περιστατικό, η ομάδα έγραψε στο Facebook: “Πάντα μας υπενθύμιζε να σκεφτόμαστε τη διασταύρωση των ταυτοτήτων και το πως οι πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες επηρεάζουν την εμπειρία ενός ατόμου…”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!