Την συνέλαβαν γιατί κρατούσε μια αφίσα που έγραφε «αγαπώ τη γυναίκα μου»

14/08/2017
από

Για μία σύντροφό τους ανησυχούν οι LGBTI ακτιβιστές στη Ρωσία, μετά τη σύλληψή της στην πρόσφατη pride εκδήλωση στην Αγία Πετρούπολη.

Η Anna Grabetskaya τέθηκε υπό περιορισμό από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που αμαυρώθηκε από ακροδεξιούς και φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές.

Σύμφωνα με το ρωσικό LGBT δίκτυο, η Grabetskaya κρατούσε μια σημαία ουράνιου τόξου και μια αφίσα που έγραφε «αγαπώ τη γυναίκα μου». Αυτή ήταν και η αφορμή για να συλληφθεί. Η αστυνομία είπε, μάλιστα, στη σύζυγό της ότι η Grabetskaya θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 10 ημέρες κράτησης. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η ακτιβίστρια αγνόησε τις προειδοποιήσεις, αφού της έδωσε «10 λεπτά για να σταματήσει τις παράνομες πράξεις».

Το ρωσικό δίκτυο ισχυρίστηκε ότι ένα video της σύλληψής της έδειξε ότι η Grabetskaya «έκανε μόνο λίγα βήματα και δεν αντιστάθηκε». Είχε κρατηθεί για ανυπακοή στην αστυνομία και παραβίαση της διαδικασίας για τη διεξαγωγή δημόσιας εκδήλωσης.
Κατά τη διάρκεια της κράτησης, η Grabetskaya αρρώστησε και τρεις αστυνομικοί την πήγαν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί ανέφεραν ότι η κατάστασή της δεν ήταν σοβαρή και επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα.

 




Δες και αυτό!