Αστέρι του γυναικείου NBA κάνει coming out ως λεσβία

21/07/2017
από

Η Sue Bird από την γυναικεία ομάδα του NBA των ΗΠΑ (WNBA) έκανε coming out και μίλησε για τη σχέση της με την Megan Rapinoe.

Tέσσερις φορές χρυσή ολυμπιονίκης και δύο φορές WNBA πρωταθλήτρια. Ο λόγος για την Sue Bird που αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την προσωπική της ζωή. Η εσωστρεφής 36χρονη παίκτρια του μπάσκετ μοιράστηκε την ιστορία της σε μία αποκλειστική συνέντευξη στην ESPN.

Είμαι gay. Η Megan είναι το κορίτσι μου” δηλώνει η Bird και αναφέρεται στην επαγγελματία παίκτρια ποδοσφαίρου, που παίζει για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ, την 32χρονη Megan Rapinoe.

Αυτό δεν είναι μυστικό για τους ανθρώπους που με γνωρίζουν. Δεν αισθάνομαι ότι δεν έχω ζήσει τη ζωή μου. Ο κόσμος πιστεύει, ότι όταν δεν το συζητάς, πρέπει να το κρύβεις, σα να είναι κάτι μυστικό. Αυτό δεν ισχύει σε μένα.

Σύμφωνα με το ESPN, η Bird ζει με ορατότητα με την οικογένεια και τους φίλους της από το 2002, πριν ακόμη ξεκινήσει την επαγγελματικής της καριέρα. Όταν αναγνώρισε τον σεξουαλικό της προσανατολισμό, έπαψε να αποτελεί ζήτημα για την ίδια κι αν δεν άρεσε αυτό σε κάποιους, τους απέβαλε από τη ζωή της. “Ποτέ δεν βασανίστηκα μέσα μου με τον εαυτό μου” αναφέρει.

Η Megan Rapinoe, η μέση για την ποδοσφαιρική ομάδα των γυναικών των ΗΠΑ και το Seattle Reign, και η Sue Bird είναι μαζί από το περασμένο φθινόπωρο. Οι δύο τους παρευρέθησαν στην 100η συνεχόμενη νίκη του UConn στο Storrs, στο Connecticut, τον περασμένο Φεβρουάριο. Tim Clayton / Corbis / Getty Images

Η Bird αποκάλυψε ακόμη, ότι παραλίγο να έκανε coming out στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Περού τον περασμένο χρόνο, συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο με τα “25 πράγματα που δεν ξέρετε για τους Ολυμπιονίκες” . «Είχα κυριολεκτικά το Νο 25: «Είμαι gay» . Και τότε απλά δεν το έκανα. Δίστασα” , εξομολογείται.

Οπότε γιατί το αποφάσισε τώρα; Η Bird απαντά με ειλικρίνεια:

Γίνεται τη στιγμή που γίνεται, γιατί τότε μοιάζει να είναι το σωστό. Οπότε, ακόμη κι αν καταλαβαίνω, ότι υπάρχουν άνθρωποι, που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα, δεν ήταν η σωστή στιγμή για μένα. Θα πρέπει να είμαι αληθινή σ’ αυτό. Αυτό είναι το ταξίδι μου.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!