Το “gender fluid” εξώφυλλο των Zayn Malik & Gigi Hadid στη US Vogue

14/07/2017
από

Ο Zayn φοράει ένα από τα μπλουζάκια της Gigi κι εκείνη επιλέγει κάτι δικό του να φορέσει, οπότε η US Vogue νομίζει ότι κάνει ένα gender fluid wannabe εξώφυλλο.

Το διάσημο ζευγάρι μοντέλων, η Gigi Hadid, που είναι και τραγουδίστρια κι ο Zayn Malik, θα καλύπτουν το εξώφυλλο του Αυγούστου του 2017 της Vogue των ΗΠΑ.

Η US Vogue παρουσιάζει το ζευγάρι ως ένα νέο ζευγάρι, που ανήκει στη νέα γενιά, η οποία αγκαλιάζει τη ρευστότητα του φύλου.

Η ρευστότητα του φύλου, όταν ένα άτομο δηλαδή αυτοπροσδιορίζεται ως gender fluid, σημαίνει ότι κάποιο άτομο δεν αυτοπροσδιορίζεται ούτε ως άνδρας ούτε ως γυναίκα ούτε καν ως και τα δύο ή ούτε καν ως κανένα από τα δύο. Υπάρχει ένα πολυποίκιλο εύρος από non-binary gender ταυτότητες όπως το genderqueer, το gender neutral και το genderfluid.

Η US Vogue φαίνεται ότι αυτό το κομμάτι το έχασε και νομίζει, ότι επειδή τα δύο μοντέλα αντάλλαξαν ρούχα είναι ξαφνικά gender fluid, ενώ ούτε η Hadid ούτε κι ο Malik αυτοπροσδιορίζονται ως gender fluid.

Ορίστε ένα απόσπασμα του άρθρου:

Για αυτήν την χιλιετηρίδα τουλάχιστον, οι λέξεις που περιγράφουν το φύλο ενός ατόμου, όπως “αγόρι” ή “κορίτσι” κατατάσσονται πολύ χαμηλά στον κατάλογο των ποιοτικά σημαντικών προσδιορισμών – κι ο τρόπος που ντύνεται η νέα γενιά το επιβεβαιώνει.

«Ψωνίζω από τη ντουλάπα σου όλη την ώρα, έτσι δεν είναι;» ρωτά η Hadid, 22 ετών το αγόρι της.
«Ναι, αλλά ισχύει το ίδιο και για μένα» , απαντά ο Malik, 24 ετών. «Δεν δανείστηκα ένα μπλουζάκι σου χθες;»
«Το Anna Sui;» ρωτάει η Hadid.
«Ναι», λέει ο Malik. «Μου αρέσει αυτό το t-shirt. Κι αν μου είναι σφιχτό τι πειράζει; Δεν έχει σημασία αν σχεδιάστηκε για γυναίκα» .
Η Hadid συνεχίζει να λέει ότι δεν είναι θέμα φύλου, αλλά θέμα σωματότυπου και πώς τα ρούχα σε κάνουν να νιώθεις.

Μπορείτε να φανταστείτε το τι έγινε στα social media, όταν δύο cis straight άτομα και μάλιστα μοντέλα μιλούσαν για τη ρευστότητα των φύλων σε επίπεδο ντουλάπας. Πολλοί άνθρωποι δήλωσαν ότι η ανταλλαγή ρούχων με τον φίλο σου δεν σε κάνει gender queer.

Το μόνο θετικό από όλο αυτό είναι το εξής:
Κάποια άτομα πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι ο Malik είναι μουσουλμάνος μετανάστης και είναι το πρώτο άτομο με καταγωγή από τη Νότια Ασία το οποίο εμφανίζεται σε εξώφυλλο της US Vogue ever! Η οικογένειά του μετανάστευσε από το Πακιστάν στην Αγγλία.

Η Hadid είναι κατά το ήμισυ από την Παλαιστίνη και πολλοί επισημαίνουν το γεγονός ότι η US Vogue απέφευγε τα κάνει εξώφυλλο με κάποιο άτομο που είχε αυτήν την καταγωγή κι αυτό φαίνεται ότι αλλάζει.

Σε αυτό το πολιτικό κλίμα η US Vogue τοποθετεί έναν μουσουλμάνο μετανάστη στο εξώφυλλό της και μία γυναίκα, που κατά το ήμισυ έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη. Αυτό είναι το σημαντικό” , γράφει στο twitter κάποια.




Δες και αυτό!