Έντονες αντιδράσεις για την κατάργηση του pride reaction απ’ το Facebook

07/07/2017
από

Μετά το τέλος του Ιουνίου, του μήνα Υπερηφάνειας, το Facebook κατάργησε το pride reaction προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Το Facebook είχε προσθέσει ένα reaction με τη σημαιούλα του ουράνιου τόξου με αφορμή τον για το LGBT μήνα υπερηφάνειας. Στο τέλος του μήνα, η επιλογή αυτή εξαφανίστηκε για όλους τους χρήστες.

Μπορεί ο μήνας υπερηφάνειας για τις ΗΠΑ να είναι ο Ιούνιος, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για
όλον τον υπόλοιπο κόσμο.

Συγκεκριμένα στο Λονδίνο, το Pride πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο τον Ιούλιο, ενώ κι άλλοι εορτασμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το UK Pride, το Brighton Pride και το Pride του Manchester διαρκούν όλον τον Ιούλιο μέχρι και τον Αύγουστο.

Έτσι, οι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσουν το pride reaction από την Πέμπτη το πρωί ξεσηκώνοντας ένα κύμα αντιδράσεων.

Την ίδια στιγμή ο αλγόριθμoς του Facebook εστιάζει σε μεμονομένες λέξεις, χωρίς να είναι σε θέση να αναλύσει το νόημα, με αποτέλεσμα, μέσα στον Ιούνιο κατά τη διάρκεια των εορτασμών υπερηφάνειας, να αποκλείει για 30 μέρες λογαριασμούς λεσβιών που χρησιμοποιούν τη λέξη “dyke” (ντάικ).

Το Facebook δεν έχει αποκαταστήσει το pride reaction ούτε έχει κάνει κάποιο σχετικό σχόλιο και φυσικά δεν γνωρίζουμε αν πραγματοποιείται κάποιου είδους έρευνα για να καταγραφεί πόσο καιρό θα πρέπει να είναι διαθέσιμο και σε ποιες χώρες, ούτε αν υπάρχει καν η πρόθεση από μέρους της εταιρίας για την επαναφορά του.

Βέβαια, ας μην ξεχνούμε ότι τον Ιούνιο έγινε σαφές ότι το Facebook δεν διέθετε το pride reaction σε χώρες με αντι-LGBT νόμους.

Οι χρήστες στην Αίγυπτο, στην Παλαιστίνη, στο Μπαχρέιν, στο Λίβανο, στη Σιγκαπούρη, στη Ρωσία, για παράδειγμα, δεν είχαν πρόσβαση στο pride reaction.

Μάλλον, όλοι αυτοί οι ομοφοβικοί και τρανσφοβικοί χριστιανοί που απαιτούν από το Facebook να δημιουργηθεί κι ένα σταυρουδάκι reaction θα είναι ευχαριστημένοι τώρα,.




Δες και αυτό!