Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η Οργανωτική Επιτροπή και η πολιτική ομάδα του Athens Pride, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση εις βάρος της ομάδας αστυνομικών «Δράση αστυνομικών ενάντια στο ρατσισμό». 

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Η Πολιτική Ομάδα και η Οργανωτική Επιτροπή του #AthensPride καταδικάζουν απερίφραστα και κατηγορηματικά τη χτεσινή επίθεση και βίαια προσπάθεια εκδίωξης της ομάδας αστυνομικών «Δράση αστυνομικών ενάντια στο ρατσισμό” από την παρέλαση του pride.

Το Athens Pride είναι μια γιορτή διεκδίκησης ανοιχτή σε όλα τα άτομα και όλες τις ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν μαζί μας την ορατότητα και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας.

Με δεδομένη τη βία που δεχόμαστε ως LGBTQI+ κοινότητα, συνειδητά έχουμε αποφασίσει ότι αυτή τη βία δε θα την αναπαράξουμε. Υπάρχει και θα υπάρχει πάντα χώρος για κριτικές, μη βίαιες παρεμβάσεις.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας απέναντι στην ομάδα «δράση αστυνομικών ενάντια στο ρατσισμό”. Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια της αστυνομίας για καταπολέμηση ομοφοβικών και τρανσφοβικών συμπεριφορών μέσα και έξω από αυτή αλλά και για εκδημοκρατισμό και αποσυντηρητικοποίησή της.

Ανεξάρτητα από την όποια βάσιμη κριτική για το ρόλο και τη δράση της αστυνομίας απέναντι στην κοινότητα, καλούμε όλες τις οργανώσεις και ομάδες της κοινότητάς μας να καταδικάσουν το γεγονός.

Με την ανακοίνωση «συντάσσεται» και η ΟΛΚΕ, η οποία κοινοποίησε στo Facebook την παραπάνω ανακοίνωση.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα κινηθείτε δικαστικά εναντίον των τραμπούκων;;
    Γιατί αργήσατε τόσο πολύ να βγάλετε ανακοίνωση;;
    Του χρόνου πως θα προστατεύσετε της κοινωνικές ομάδες που συμμετέχουν;;

  2. Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να υποστηρίζεται η συμμετοχή της Αστυνομίας, η οποία από μόνη της αποτελεί εργαλείο καταστολής και καταπίεσης για την διατήρηση και διαιώνιση του τρέχοντος συστήματος καθολικής καταπίεσης, εκμετάλλευσης και υπακοής σε νόμους διαμορφωμένων στα μέτρα των θυτών.

Comments are closed.