Αστέρι του τένις κάνει coming out ως gay

15/05/2017
από

Ο πρώην επαγγελματίας Αμερικανός τενίστας Brian Vahaly έκανε δημόσια coming out ως γκέι και αποκάλυψε ότι έχει σύζυγο και δύο δίδυμους γιους.

Ο πρώην κορυφαίος παίχτης, ο οποίος έφθασε στο απόγειο της καριέρας του το 2003, όταν ανέβηκε στην 64 θέση, πριν από τον τραυματισμό του, που τον ανάγκασε να αποσυρθεί το 2007, μίλησε δημοσίως για τη σεξουαλικότητά του για πρώτη φορά στο Sports Illustrated‘s Beyond the Baseline podcast.

Ο 37χρονος αποκάλυψε ότι είναι τώρα παντρεμένος και πατέρας δίδυμων αγοριών 10 μηνών, τα οποία ο ίδιος κι ο σύζυγός του απέκτησαν μέσω παρένθετης μητέρας.

Ο Vahaly, ο οποίος μετά την έξοδο από το άθλημα ξεκίνησε καριέρα στα οικονομικά, λέει ότι έμαθε να αποδέχεται τη σεξουαλικότητα του μετά την αποχώρησή του από τον κόσμο του τένις.

Έπρεπε να έρθω σε συμφωνία με τη σεξουαλικότητά μου κι αυτό δεν ήταν εύκολο, ειδικά με το αθλητικό μου υπόβαθρο” , εξηγεί, “Ήταν μια μακρά καμπύλη εκμάθησης κι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα από την άλλη πλευρά… Το νέο φυσιολογικό είναι συναρπαστικό κι είναι υπέροχο, αλλά ήταν δύσκολο να το φτάσω» .

Ο Vahaly είναι ο 2ος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος που κάνει δημοσίως coming out ως gay, μετά τον παίχτη από την Παραγουάη Francisco Rodriguez, ο οποίος αποσύρθηκε το 2008.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ οι γυναίκες, που παίζουν τένις επαγγελματικά έχουν μακροχρόνια ενεργή συμμετοχή ως λεσβίες στο άθλημα, όπως η Billie Jean King, η Martina Navratilova κι η Amelie Mauresmo, κανείς από την ανδρική πλευρά δεν αποφασίζει να κάνει coming out ως gay όσο παίζει ακόμα ενεργά.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!