“Εμείς δεν έχουμε gay κι αυτοί που υπάρχουν δεν είναι αληθινοί Τσετσένοι”

08/05/2017
από

Ότι δεν υπάρχουν gay στην περιοχή κι ότι αυτοί που είναι LGBT δεν είναι αληθινοί Τσετσένοι, δήλωσε ο αρχηγός της Τσετσενικής Δημοκρατίας, Ramzan Kadyrov.

Τα σχόλια του Kadyrov έγιναν μετά την ανακοίνωση του Vladimir Putin ότι θα ερευνήσει τις “φήμες” για τις διώξεις εις βάρος της gay κοινότητας στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, περισσότεροι από 100 άνδρες έχουν κρατηθεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και έχουν υποστεί βασανιστήρια. Αλλά ο Karydov υποστήριξε ότι “στη δική του περιοχή αυτοί που είναι gay, παριστάνουν τους Τσετσένους για να περάσουν στη Δύση”.

“Ποτέ μας δεν τους είχαμε (σ.σ. τους gay) ανάμεσά μας. Εκτός κι αν μιλάτε γι΄αυτούς που δεν είναι Τσετσένοι, αλλά λένε ότι είναι για να μπορούν να περάσουν στη Δύση”, δήλωσε στο πρακτορείο Interfax.

“Η κοινωνία της Τσετσενίας δεν έχει αυτό το φαινόμενο που λέγεται μη παραδοσιακός σεξουαλικός προσανατολισμός. Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι ζούσαν μ΄άλλους κανόνες, που όρισε ο Θεός”.

Ο Karydov υποστήριξε, επίσης, ότι οι αρχές δεν έχουν λάβει καμία επίσημη αναφορά σχετικά με τις διώξεις των gay στην περιοχή.




Δες και αυτό!