“Ξαφνικά “μετά” το καλοκαίρι” βασισμένο στο έργο του Τένεσσυ Γουίλιαμς

13/04/2017
από

Μετά από εκείνο το καλοκαίρι… πώς ο θάνατος του Σεμπάστιαν μπορεί να επηρεάζει τη ζωή δύο γυναικών, όταν βρίσκονται εσώκλειστες σε ψυχιατρείο;

“How did saint Sebastian die?”

Αυτό το ερώτηµα (Πώς πέθανε ο Σεμπάστιαν;) από το ποιήµα του Τένεσσυ Ουίλιαµς στοιχειώνει δύο γυναίκες: τη µητέρα του Σεµπάστιαν, Βιολέτα Βέναµπλ και την ξαδέρφη του, Κάθρην. Το Ονειρόδραμα φέρνει στο φως τις σκέψεις τους σε μία προσπάθεια διερεύνησης.

Μετά τον θάνατο του Σεµπάστιαν λοιπόν, αλλά και µετά το περσινό καλοκαίρι, οι δύο γυναίκες θα βρεθούν τρόφιμες σ’ ένα ψυχιατρείο. Η καθεμία έχει να πει τη δική της ιστορία για τον Σεµπάσταν. Οι εµµονές των δύο γυναικών για τον ίδιο, για τα µυστικά του, για τη ζωή του, ακόμη και για τον θάνατό του, τις κατακλύζουν. Ο Σεμπάστιαν όμως, ποτέ δεν θα εµφανιστεί στη σκηνή για να µάθουµε την αλήθεια.

Ένας άνδρας, θα παίξει καταλυτικό ρόλο, τοποθετώντας τις σ’ ένα σιδερένιο κλουβί, όπου οι δύο τους θα παλέψουν σαν άγρια θηρία. Εκεί, μέσα στον διπλό εγκλεισμό τους, θα δώσουν έναν αγώνα ισχύος μεταξύ τους και θα αναµετρηθούν ακόμη και µε τον ίδιο τους τον εαυτό σε μία αρένα επιβίωσης, που θα τις οδηγήσει είτε στη λύτρωση είτε σε µόνιµο τέλµα.

Η παράσταση, µέσα από μία διερευνητική ματιά, επικεντρώνεται στο ψυχολογικό πλαίσιο των ηρωίδων, στα αυτοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα και στην ποιητικότητα του λόγου του, αγγίζοντας τα θέματα της πάλης των τάξεων και της οµοφοβικής στάσης της εποχής εκείνης· θέματα που μας απασχολούν και σήμερα, αναδεικνύοντας κρυμμένες πτυχές ενός σπουδαίου έργου.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Ονειρόδραµα
Σκηνικά – Κοστούµια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Μουσική: Ονειρόδραµα
Φωτογραφίες – Αφίσα: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Παίζουν: Πέννυ Καλαφατάκη – Χριστίνα Μουδάτσου – Βασίλης Παπαλαζάρου

Η παράσταση βασίζεται στο έργο του Τέννεσυ Ουίλιαµς “Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι”.

INFO
Ξαφνικά “μετά” το καλοκαίρι
Ονειρόδραμα
Ηµεροµηνίες Παρατάσεων: 21-22-23-28-29-30 Απριλίου & 12-13-14 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑ
Μεγάλου Αλεξάνδρου125 & Ευρυµέδοντος, Κεραµεικός

Τηλ. Κρατήσεων 6946342109




Δες και αυτό!