«Περίεργες» απαγορεύσεις στο Youtube

26/03/2017
από

Αλλαγές στο πρόγραμμα «Restricted Mode» του youtube έφεραν οι αντιδράσεις που σημειώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο για την απαγόρευση προβολής συγκεκριμένων βίντεο.

Το «Restricted Mode» είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει σε γονείς, καθηγητές, βιβλιοθήκες κ.α. να προστατεύσουν ανήλικους χρήστες από το να δουν βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο (από εικόνες έως και λόγια-στίχους κλπ).

Το περασμένο σαββατοκύριακο πολλοί χρήστες των social media εξέφρασαν οργή και πολλά παράπονα αναφέροντας ότι στη δημοφιλή πλατφόρμα υπήρχαν πολλά βίντεο που σχετίζονταν με την ΛΟΑΤ κοινότητα και ήταν απαγορευμένα. Το περιεχόμενό τους, όμως δεν ήταν ούτε προκλητικό, ούτε προσβλητικό.

Στον χορό των παραπόνων μπήκε και το σχήμα των Tegan and Sara. Οι δίδυμες τραγουδίστριες έχουν εκφραστεί πολλές φορές υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ κοινότητας. Οι ίδιες σημείωσαν ότι ορισμένα από τα βίντεό τους δεν υπάρχουν στην «λογοκριμένη» έκδοση του Youtube.

Μετά από την καταιγίδα παραπόνων η εταιρεία εξέδωσε μια ανακοίνωση ενημερώνοντας τους χρήστες ότι τα όποια προβλήματα με το «Restricted Mode» αναμένεται να επιλυθούν άμεσα.

«Είμαστε πολύ περήφανοι να φιλοξενούμε τη φωνή της ΛΟΑΤ κοινότητας στην πλατφόρμα μας, είναι κεντρικό σημείο του ρόλου που επιθυμεί να παίξει το Youtube. Ο σκοπός του Restricted Mode είναι να φιλτράρει το περιεχόμενο που προορίζεται για ενήλικες . Εκεί υπάρχουν ΛΟΑΤ βίντεο, αλλά βίντεο που σχετίζονται με πιο ευαίσθητα θέματα μπορεί να μην υπάρχουν. Ζητάμε συγγνώμη για την σύγχυση και θα κοιτάξουμε τους προβληματισμούς σας» ανέφερε μέσω Twitter η εταιρεία.

πηγή: efsyn.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!