Το YouTube σταματά να χρηματοδοτεί τα κανάλια του Russell Brand

20/09/2023
από
Το YouTube ανέστειλε τη χρηματοδότηση του καναλιού του Russell Brand μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική, σωματική και συναισθηματική κακοποίηση.

Η εταιρεία δήλωσε ότι λαμβάνει μέτρα «για να προστατεύσει» τους χρήστες της και ότι η χρηματοδότηση θα διακοπεί σε «όλα τα κανάλια που μπορεί να ανήκουν ή να διαχειρίζεται» ο Brand.

«Εάν η συμπεριφορά ενός δημιουργού εκτός πλατφόρμας βλάπτει τους χρήστες, τους υπαλλήλους ή το οικοσύστημά μας, αναλαμβάνουμε δράση», δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube την Τρίτη (19 Σεπτεμβρίου), σε δήλωση που δόθηκε στο PinkNews.

Ο κωμικός κατηγορήθηκε για βιασμό, σεξουαλικές επιθέσεις και συναισθηματική κακοποίηση κατά τη διάρκεια επτά χρόνων, από τέσσερις γυναίκες, μετά από έρευνα των εφημερίδων The Times, The Sunday Times και Channel 4 Dispatches.

Από τότε που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι ισχυρισμοί, ένα πέμπτο άτομο έχει εμφανιστεί με παρόμοιες καταγγελίες.

Ο Brand αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι όλες οι σχέσεις του, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια μιας «άσωτης» περιόδου της ζωής του, ήταν «πάντα συναινετικές».

Τα τελευταία χρόνια, έχει ξανά συστηθεί ως YouTuber, δημοσιεύοντας αναρτήσεις για την πολιτική, την πνευματικότητα, τα εμβόλια COVID-19, ακόμη και για τα UFO. Έχει επικριθεί από ορισμένους ότι προωθεί θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Russell Brand δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί αποτελούν «συντονισμένη εκστρατεία» εναντίον του ως «εναλλακτικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα που ανταγωνίζεται τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης».

Μια γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο σταρ τη βίασε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Μια δεύτερη ισχυρίστηκε ότι της επιτέθηκε όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών και εκείνος 31. Μια τρίτη γυναίκα είπε ότι ο Russell Brand της επιτέθηκε ενώ εργαζόταν σε αυτόν και την απείλησε με νομικές ενέργειες αν το έλεγε σε κανέναν. Η τέταρτη γυναίκα ισχυρίζεται σεξουαλική επίθεση, καθώς και σωματική και συναισθηματική κακοποίηση.

Η τελευταία γυναίκα που εμφανίστηκε φέρεται να είπε στη Μητροπολιτική Αστυνομία ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στο κεντρικό Λονδίνο πριν από περίπου 20 χρόνια.

Η αστυνομία είναι ενήμερη για τις καταγγελίες.

Εκπρόσωπος της Met δήλωσε στον Guardian: «Είμαστε ενήμεροι για το ρεπορτάζ των Sunday Times και της εκπομπής Dispatches του Channel 4 σχετικά με ισχυρισμούς για σεξουαλικά αδικήματα.

«Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, η Met έλαβε μια αναφορά για σεξουαλική επίθεση, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα στο Σόχο το 2003. Οι αξιωματικοί βρίσκονται σε επαφή με τη γυναίκα και θα της παράσχουν υποστήριξη.

«Μιλήσαμε για πρώτη φορά με την εφημερίδα The Sunday Times το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και έκτοτε προσεγγίσαμε ξανά τη συγκεκριμένη εφημερίδα και στο Channel 4 για να διασφαλίσουμε ότι όποιος πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικού εγκλήματος γνωρίζει πώς να το αναφέρει στην αστυνομία.

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να έχει πέσει θύμα σεξουαλικού εγκλήματος, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό πριν, να επικοινωνήσει μαζί μας».
Δες και αυτό!