Στο Κοινοβούλιο της Κεντρικής Αμερικής μπορεί να έχουμε το 1ο τρανς πρόσωπο

22/03/2017
από

Η είδηση έρχεται από την ισπανόφωνη Ονδούρα, περιοχή της Κεντρικής Αμερικής που συνορεύει με την θάλασσα της Καραϊβικής και τον Ειρηνικό Ωκεανό, με πληθυσμό 7.833.700 (στοιχεία του 2009) και πρωτεύουσα την Τεγκουσιγκάλπα.

Εκεί η Kendra Stefani Jordany, μια τρανς γυναίκα από την περιοχή San Pedro Sula της Ονδούρας είναι υποψήφια για μια θέση στο Κοινοβούλιο της Κεντρικής Αμερικής και οι πιθανότητες να εκλεγεί φαίνεται να είναι με το μέρος της.

Η ακτιβίστρια αν εκλεγεί θα είναι το πρώτο ανοιχτά τρανς υποψήφιο πρόσωπο, που θα εκπροσωπήσει τους πολίτες που την ψήφισαν, κερδίζοντας μια θέση στο Κοινοβούλιο της Κεντρικής Αμερικής.

Η Kendra Stefani Jordany, η οποία είναι μέλος του κόμματος “Ελευθερία και Επανίδρυση” (LIBRE) από την πόλη του San Pedro Sula, τερμάτισε 18η στον κατάλογο των 20 υποψηφίων για το Κοινοβούλιο της Κεντρικής Αμερικής στις 12 Μαρτίου.

«Είναι μια τεράστια ιστορική επιτυχία», δήλωσε στην Washington Blade η υποψήφια.

Το Κοινοβούλιο της Κεντρικής Αμερικής προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πολιτική σταθερότητα στην περιοχή. Η Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, η Γουατεμάλα, η Νικαράγουα, ο Παναμάς και η Δομινικανή Δημοκρατία είναι μέλη της Γουατεμάλα με βάση το σώμα. Οι γενικές εκλογές της Ονδούρας έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις Νοέμβριος 26.

Η Jordany δήλωσε ότι “ελπίζουμε” να παραμείνει μεταξύ των υποψηφίων για το Κοινοβούλιο της Κεντρικής Αμερικής που θα δούμε στο τελικό ψηφοδέλτιο, προσθέτοντας ότι η ίδια δεν έχει λάβει απειλές λόγω της καμπάνιας ή της ακτιβιστικής της δράσης και υπογραμμίζει ότι θα εργαστεί και για τα μη-LGBT άτομα, καθώς και για τα intersex θέματα εάν εκλεγεί, τονίζοντας ότι: «Πρέπει να οικοδομήσουμε συμμαχίες».

Η 28χρονη Jordany άρχισε την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την ακτιβιστική δράση περισσότερο από μία δεκαετία πριν, σε ηλικία 16 ετών. Αυτή τη στιγμή σπουδάζει δημοσιογραφία στο San Pedro Sula. Η Jordany σχεδιάζει επίσης να ταξιδέψει στη Δομινικανή Δημοκρατία την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να παραστεί σε συνέδριο που διοργανώνει το Gay and Lesbian Victory Institute.

Η βία και οι διακρίσεις με βάση την ταυτότητα φύλου παραμένουν σύνηθες φαινόμενο στην Ονδούρα. Η περιοχή του San Pedro Sula μάλιστα, που βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της χώρας, κατατάσσεται ως μία από τις πιο βίαιες πόλεις του κόσμου, που δεν είναι σε εμπόλεμη ζώνη, λόγω των συμμοριών στους δρόμους και των διακινητών ναρκωτικών και της Στρατιωτικής Αστυνομίας της Ονδούρας που τους καταδιώκει.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!