Νομοσχέδιο στο Τέξας προτείνει πρόστιμο 100 δολ. για κάθε ανδρικό αυνανισμό

14/03/2017
από

Ένα ιδιαίτερο νομοσχέδιο κατατέθηκε πρόσφατα στο μακρινό Τέξας των ΗΠΑ, προβλέποντας χρηματικά πρόστιμα για όσους άνδρες αυνανίζονται. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όσοι θα επιθυμούν να προμηθευτούν το διάσημο μπλε -Viagra- χαπάκι θα πρέπει να προσκομίζουν χαρτί γιατρού.

Ηθικά υπεύθυνη του νομοσχεδίου η δημοκρατική εκπρόσωπος της πολιτείας, Jessica Farrar, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, προτείνει πρόστιμο 100 δολαρίων για κάθε άνδρα που αναλώνεται σε αυνανιστικές πρακτικές και ξοδεύει το σπέρμα του, χωρίς αυτό να καταλήγει στον κόλπο μιας γυναίκας ή έστω σε μια τράπεζα σπέρματος. 

Όπως αποτυπώνεται στο νομοσχέδιο “κάθε περιστατικό αυνανισμού θα θεωρείται μια πράξη ενάντια σ΄ένα αγέννητο παιδί και (μια πράξη) που αποτυγχάνει να διατηρήσει την ιερότητα της ζωής”.

Σκοπός της Farrar δεν είναι φυσικά ο τερματισμός του ανδρικού αυνανισμού. Η κίνηση αυτή είναι περισσότερο ειρωνική, μιας κι η ίδια θέλει να τονίσει την ηλιθιότητα των νομοθεσιών που βρίσκονται σε ισχύ κι απευθύνονται στη σεξουαλικότητα της γυναίκας και στην πρόσβασή της (ή μη) στις διαδικασίες έκτρωσης.

Όπως σημείωσε η Farrar στο Facebook:

“Αν και το νομοσχέδιο HB 4260 είναι σατιρικό, δεν υπάρχει τίποτα αστείο στους ισχύοντες περιορισμούς της υγειονομικής περίθαλψης για τις γυναίκες και την πολύ πραγματική νομοθεσία που προτείνεται σε κάθε νομοθετική περίοδο. Οι γυναίκες δεν γέλασαν όταν το κράτος επέβαλε κανονισμούς και εμπόδια που επηρεάζουν την ικανότητά τους στη νόμιμη πρόσβαση τους στην υγειονομική περίθαλψη…”




Δες και αυτό!