Moonlight: Η 1η LGBT ταινία που κερδίζει Oscar στην κατηγορία καλύτερης ταινίας

28/02/2017
από

Μετά από μήνες διθυραμβικών κριτικών το Moonlight έγραψε ιστορία ως η 1η LGBT ταινία που κερδίζει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Η ιστορία του Barry Jenkins, που χαρτογραφεί τη ζωή ενός νεαρού ομοφυλόφιλου μαύρου άνδρα που μεγαλώνει σε μια υποβαθμισμένη συνοικία του Μαϊάμι, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 89ο Academy Awards στο Λος Άντζελες, αφήνοντας πίσω τον κύριο ανταγωνιστή της, το ‘La La Land‘, όπου αρχικά εσφαλμένα ανακοινώθηκε ως η νικήτρια του βραβείου.

Οι παρουσιαστές Warren Beatty και Faye Dunaway ανακοίνωσαν κατά λάθος ως νικήτρια ταινία το ρομαντικό μιούζικαλ ‘La La Land’ του Damien Chazelle. Το λάθος συνέβη, επειδή ανοίχτηκε νωρίτερα ο φάκελος για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού, που ήταν η Emma Stone, που πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ, οπότε κι εσφαλμένα ανακοινώθηκε το όνομα του μιούζικαλ.

Η ομάδα του ‘La la Land‘ ανέβηκε στη σκηνή κανονικά, παρέλαβε το βραβείο και μόνο τη στιγμή που ξεκινούσαν να δίνουν τις ευχαριστήριες ομιλίες τους αντιλήφθηκαν το λάθος. Έτσι, ένας εκ των παραγωγών της ταινίας ανακοίνωσε το λάθος που συνέβη κι ότι ο πραγματικός νικητής είναι η ταινία Moonlight, προβάλλοντας στην κάμερα το σωστό φάκελο και αιφνιδιάζοντας κοινό και διαγωνιζόμενους.

Η ομάδα του Moonlight κατακλύστηκε από συναισθήματα κι ανέβηκε στη σκηνή, όπου ο Jenkins είπε: “Πολύ ξεκάθαρα, αυτό δεν θα μπορούσα να το φανταστώ ούτε και στα όνειρά μου! Τελείωσα μ’ αυτό κι είναι αλήθεια. Πρέπει να το πω ότι είναι αλήθεια αυτή η διάκριση για να το πιστέψω“.

https://youtu.be/fMR0pieV1kI?t=7




Δες και αυτό!