Homojis: Emojis app με queer χαρακτήρα από την MajestyK

13/02/2017
από
Homojis app - MajestyK

Η εταιρία MajestyK δημιούργησε το Homojis app, που ενσωματώνει μία νέα συλλογή από emojis, σχεδιασμένα ειδικά για την LGBT κοινότητα.

Το Homojis προσφέρει περισσότερα από 100 emojis με queer θεματική σχεδιασμένα για να “δημιουργήσουν μία κοινωνική εμπειρία, που να μιλά την γλώσσα που οι gay άντρες και γυναίκες επικοινωνούν μεταξύ τους”, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του project. Η συλλογή τα έχει όλα, από queer σύμβολα και σημαίες του ουράνιου τόξου, μέχρι εκφράσεις, όπως “Do you boo!”, όλα πολύχρωμα κι ευφυή.

Ο Mark Garcia, ένας εκ των εμπνευστών του app, μίλησε για το πώς ξεκίνησε όλο αυτό.

Πάντα προσπαθούμε να ενσωματώσουμε την εξέλιξη της τεχνολογίας στη δουλειά μας. Ως εταιρία, τα project που αγαπάμε είναι εκείνα, που ευθυγραμμίζονται με τα ενδιαφέροντά μας. Η ιδέα για το Homoji είναι από εκείνα τα project, που χτύπησαν μία ευαίσθητη χορδή στην ομάδα μας. Προέκυψε σ’ ένα meeting, που συζητούσαμε γενικά για την ανερχόμενη τάση των emoji. Κάποια μέλη της ομάδας ανήκουν στην LGBT κοινότητα, οπότε αρχίσαμε να συζητάμε την ανάγκη για τέτοιου τύπου emojis στην αγορά. Κάναμε μία έρευνα για να δούμε τη δουλειά παρόμοιων app, αλλά καμία δεν αποτύπωνε τις πολιτιστικές αυτές αποχρώσεις, όπως θα θέλαμε. Το project έφτασε να προχωρά από μόνο του όσο συνεχίσαμε να ψάχνουμε και να δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό.”




Δες και αυτό!