Λεσβίες σε σχέση: Ένας απλός κώδικας για την 1η φορά και το μέλλον μαζί

30/01/2017
από

Αν είσαι σε λεσβιακή σχέση για πρώτη φορά μην πανικοβάλλεσαι: Το Lesbian News σου δίνει έναν εύχρηστο κώδικα, ώστε να μην αισθανθείς ότι το χάνεις.

Κι αν αναρωτιέσαι τι σόι κώδικας είναι αυτός και τι σημαίνει…πρόκειται για μία ανεπίσημη λίστα από κατευθυντήριες γραμμές και tips που τα κορίτσια κι οι γυναίκες σε λεσβιακές σχέσεις συνήθως ακολουθήσουν μεταξύ τους.

Οπότε, αν θέλεις η σχέση σου να έχει διάρκεια ρίξε μία ματιά:

1. Αυτή η σχέση δεν είναι straight

Αρκετά προφανές, ομολογουμένως. Για να το ξεκαθαρίσουμε. Αυτό που εννοούμε είναι ότι σε μία λεσβιακή σχέση οι ρόλοι των φύλων δεν υπάρχουν. Δεν αναμένεται από μία από τις δύο να φορέσει παντελόνι και να κουβαλήσει τα ψώνια στο σπίτι, ενώ η άλλη να καθαρίσει και να μαγειρέψει. Δεν υπάρχει αυτό. Σ’ αυτή τη σχέση, είστε κι οι δύο γυναίκες – και δεν υπάρχουν προσδοκίες ότι θα πρέπει να είναι σωματικά ή συναισθηματικά ισχυρότερη η μία από την άλλη. Είστε ισότιμες στη σχέση, κι ο κώδικας λέει ότι θα πρέπει να υποστηρίζετε η μία την άλλη, όπως μόνο οι γυναίκες ξέρουν να κάνουν.

2. Τα αγαθά κόποις κτώνται

Είναι αλήθεια, ότι συνήθως οι λεσβίες τείνουν να δεσμεύονται σε μια σχέση με πολύ πάθος και για πολύ καιρό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κατ ‘ανάγκην ότι όλα θα γίνουν από μόνα τους. Θα υπάρξουν δυσκολίες κι αγωνίες, ειδικά αν αυτή είναι η πρώτη φορά που είσαι σε μια λεσβιακή σχέση. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι ταιριάζετε απόλυτα, ότι είστε κι οι δύο γυναίκες, επικοινωνείτε στο ίδιο μήκος κύματος κι η σχέση σας χαρακτηρίζεται από αρμονία, αλλά αυτό θα φανεί μόνο αν είστε πρόθυμες να αγαπάτε η μία την άλλη και να έχετε κατανόηση όταν τα πράγματα είναι δύσκολα ή όταν αρχίσουν να φαίνονται οι ιδιορρυθμίες σας. (Ναι, έχετε κι απ’ αυτές.)

3. Η ζήλια είναι μέρος της σχέσης

Λέγεται, ότι οι λεσβίες είναι πιο επιρρεπείς στη ζήλια από οποιοδήποτε άλλο άτομο στον κόσμο. Δεν είναι αλήθεια. Στο υπογράφουμε. Η ζήλια είναι κομμάτι της σχέσης, επειδή υπάρχει αγάπη και πάθος. Η ανάγκη προστασίας της σχέση εγείρει τη ζήλια, η οποία δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των ομόφυλων γυναικών. Ζήλια συναντάται σε κάθε σχέση τόσο από άνδρες όσο κι από γυναίκες, από λεσβίες, gay, ή ετερόφυλους, οπότε αν ζηλέψει μία από τις δύο μη νομίζετε (στερεοτυπικά) ότι υστεριάζετε. Μάλλον κάτι υπάρχει στ’ αλήθεια, που πρέπει να συζητήσετε.

4. Πρόσεχε τα φιλικά σου συναισθήματα

Είναι τόσο εύκολο να απατήσεις συναισθηματικά τη σύντροφό σου. Η γραμμή μεταξύ της φιλίας με μία άλλη γυναίκα και των εντονότερων συναισθημάτων που μπορεί να αναπτύξεις για κείνη είναι τόσο λεπτή, που θα συμβεί και δεν θα το καταλάβεις. Εννοείται, ότι ως λεσβία γυναίκα βεβαίως και θα έχεις φίλες που είναι κι εκείνες λεσβίες και δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό σ’ αυτό, ακόμη κι όταν είσαι σε σχέση. Να προσέχεις μόνο να μην πέσεις στην παγίδα και περάσεις την διαχωριστική γραμμή μεταξύ των φιλικών και των ερωτικών συναισθημάτων, που μπορεί να αισθανθείς χωρίς απαραίτητα να μεσολαβήσει σεξ. Διατηρώντας και μόνο κάποια συναισθήματα, αυτό από μόνο του, είναι πιθανόν να σε μπερδέψει και να θέσει σε κίνδυνο τη σχέση σου.

5. Δεν υπάρχει πια “butch” και “femme”

Δεν είμαστε στο 1950. Δεν είναι ο άνδρας κι εσύ η γυναίκα ή το αντίστροφο. Αυτό που είστε, είναι δύο άνθρωποι που αγαπιούνται.

Για να συνοψίσουμε, λοιπόν, ξέχνα τα στερεότυπα, ξέχνα στις ετερόφυλες σχέσεις, μείνε ανοιχτή στο διάλογο, δώσε την αγάπη σου στην κοπέλα σου (στα δύσκολα ακόμη πιο πολύ) και καλή τύχη!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!