Η μονταρισμένη φωτογραφία του βασιλιά της Καμπότζης

03/01/2017

Tρεις άνδρες καταζητούνται από τις αστυνομικές αρχές της Καμπότζης με την κατηγορία ότι προσέβαλαν τον βασιλιά Νοροντόμ Σιχαμόν, αφού ανήρτησαν στο διαδίκτυο μια μονταρισμένη φωτογραφία του στην οποία εμφανίζεται να επιδίδεται σε περιπτύξεις με άλλους άνδρες. 

Το φωτομοντάζ αυτό αναρτήθηκε σε λογαριασμούς του Facebook στην Καμπότζη και την Ταϊλάνδη και συνιστά μια σπάνια εκδήλωση ασέβειας στο πρόσωπο του βασιλιά της χώρας. Η προσβολή του βασιλιά είναι ποινικό αδίκημα στην Καμπότζη, αλλά τιμωρείται με πολύ μικρότερες ποινές σε σύγκριση με τη γειτονική Ταϊλάνδη όπου όσοι επικρίνουν τη μοναρχία μπορεί να καταδικαστούν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Ο στρατηγός Κιέου Σοπέακ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση. «Εκδώσαμε εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους. Αν δεν κάνουμε τίποτα, θα ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά τους», εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο βασιλιάς εκπροσωπεί όλη τη χώρα και όταν προσβάλουν τον βασιλιά, προσβάλλεται όλη η χώρα», συνέχισε.

Οι δύο από τους υπόπτους βρίσκονται μάλλον στην Καμπότζη ενώ ο τρίτος είναι πιθανότατα στην Ταϊλάνδη και για αυτό θα ζητηθεί η συνδρομή των αρχών της χώρας αυτής.

Με βάση τον ποινικό κώδικα, η προσβολή του βασιλιά τιμωρείται με πρόστιμο ή με φυλάκιση έξι μηνών.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!