Οι “ανήθικες αφίσες” του γαλλικού υπουργείου Υγείας που τα βάζουν με την ομοφοβία της τοπικής αυτοδιοίκησης

25/11/2016

Τον δρόμο της δικαιοσύνης αποφάσισε να πάρει η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν για να αντιμετωπίσει την άρνηση δέκα δημάρχων να βάλουν στις πόλεις τους τις αφίσες του υπουργείου για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για ασφαλές σεξ και για την προστασία ενάντια στο HIV/AIDS.

Η άρνηση των δημάρχων έχει να κάνει με τις αφίσες που απεικονίζουν δύο αγκαλιασμένους άνδρες και φέρουν το μήνυμα «Με έναν αγαπημένο, με έναν φίλο, με έναν άγνωστο. Οι περιπτώσεις ποικίλουν. Οι τρόποι προφύλαξης επίσης». Το γαλλικό υπουργείο Υγείας απέστειλε τις αφίσες, στις οποίες εικονίζονται άνδρες κάθε ηλικίας και φυλετικής προέλευσης, σε 130 πόλεις, αλλά κάποιοι δήμαρχοι αρνήθηκαν να τις τοποθετήσουν στην πόλη τους και τις χαρακτήρισαν «ανήθικες» ενώ διευκρίνισαν ότι δεν είναι ομοφοβικοί.

person-walks-past-7a04-diaporama

Σχολίαζοντας την εξέλιξη αυτή η υπουργός Υγείας δήλωσε: “Είναι απαράδεκτη αυτή η απαγόρευση των δημάρχων”. Παράλληλα, μέχρι να αποφασιστεί το μέλλον των αφισών στις δικαστικές αίθουσες, κάλεσε τους χρήστες στο Twitter να κοινοποιήσουν τις φωτογραφίες τους ως απάντηση σε όσους ασκούν κριτική.

O Bruno Beschizza, δήμαρχος στην πόλη Aulnay-sous-Bois, κοντά στο Παρίσι και ένας από τους δημάρχους που δεν αποδέχθηκε τις αφίσες, δήλωσε ότι θα έκανε το ίδιο ακόμα και αν οι αφίσες απεικόνιζαν ετερόφυλα ζευγάρια, ενώ ο Christophe Bechsaid, δήμαρχος στην πόλη Angers, ανέφερε ότι απαγόρευσε τις αφίσες στα σχολεία και στους δρόμους από τους οποίους διέρχονται σχολικά λεωφορεία.




Δες και αυτό!