Γαλλία: Υφυπουργός ζητά τη δίωξη ιερέα που έκανε ομοφοβικά σχόλια

05/04/2024
από
Η υφυπουργός Ισότητας των Φύλων της Γαλλίας ζήτησε τη δίωξη ενός ρωμαιοκαθολικού ιερέα για ένα βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο μιλάει για την ομοφυλοφιλία ως «αδυναμία», που πρέπει να καταπολεμηθεί όπως κάθε άλλη αμαρτία.

Ο ιερέας Matthieu Raffray, 45 ετών, ανάρτησε το βίντεο στο Instagram, στο οποίο έχει  περισσότερους από 60.000 ακολούθους, στις 15 Μαρτίου, προτρέποντάς τους να αντισταθούν στις αμαρτωλές αδυναμίες τους, μεταξύ των οποίων και η ομοφυλοφιλία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FRAICHES (@fraiches)


«Όλοι έχουμε αδυναμίες: όσοι είναι άπληστοι, όσοι είναι θυμωμένοι, όσοι έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις!», είπε ο Raffray στο βίντεο, σύμφωνα με το γαλλικό καθολικό μέσο ενημέρωσης Famille Chrétienne.

Τα σχόλια του Raffray προκάλεσαν την οργή της Aurore Bergé, μιας 37χρονης πολιτικού που υπηρετεί ως υφυπουργός Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων της Γαλλίας από τον Ιανουάριο.

Η Bergé εξέδωσε ανακοίνωση στις 20 Μαρτίου, στην οποία ανέφερε ότι τα σχόλια του Raffray για την ομοφυλοφιλία ήταν «απαράδεκτα» και ότι τον κατήγγειλε στη Διυπουργική Αντιπροσωπεία για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και του μίσους κατά των ΛΟΑΤ (DILCRAH), προκειμένου να διωχθεί σύμφωνα με το άρθρο 40 του γαλλικού ποινικού κώδικα.

«Δεν θα αφήσω τίποτα να περάσει απαρατήρητο μπροστά στο μίσος, όποιο κι αν είναι αυτό», ανέφερε η Bergé σε ανάρτησή της στο X.

Η DILCRAH – μια αντιπροσωπεία που συνεργάζεται με διάφορα υπουργεία για τη χάραξη, τον συντονισμό και τη διαχείριση της πολιτικής της γαλλικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των εγκλημάτων μίσους κατά των ΛΟΑΤ ατόμων – απάντησε στο tweet της Bergé περίπου 20 λεπτά αργότερα σημειώνοντας ότι είχε διαβιβάσει τα σχόλια του Raffray στον εισαγγελέα κατόπιν αιτήματός της.

«Η λεγόμενη “θεραπεία μεταστροφής” είναι παράνομη από το 2022», έγραψε η αντιπροσωπεία στο Twitter. «Το να μιλάμε για την ομοφυλοφιλία ως αδυναμία είναι ντροπιαστικό».

Την ίδια ημέρα, ο Raffray έγραψε στο Twitter ότι ο λογαριασμός του στο X έχει ξεπεράσει τους 20.000 followers και ευχαρίστησε «τους υστερικούς όλων των ειδών που προσπαθούν να με αποσταθεροποιήσουν με αλλόκοτες αντιπαραθέσεις: η δημοσιότητα είναι εξασφαλισμένη.

«Φίλοι ή εχθροί: προσεύχομαι για εσάς», έγραψε.

Στο βίντεο, ο ιερέας υπενθύμισε στους ακροατές του ότι όλοι έχουν τα απαραίτητα πνευματικά όπλα για να καταπολεμήσουν τέτοιες αδυναμίες, αλλά ο Σατανάς τους βάζει σε πειρασμό να πιστεύουν ότι η μάχη είναι «πολύ δύσκολη» και να τα παρατήσουν.

Ο Raffray δεν αφαίρεσε το βίντεο παρά το γεγονός ότι επιτέθηκε στη Γαλλίδα υφυπουργό, ενώ δήλωσε ότι πιστεύει ότι η γαλλική κυβέρνηση επιτίθεται στην Καθολική Εκκλησία και τις διδασκαλίες της μέσω εκείνου.

«Αυτό που διακυβεύεται δεν είμαι εγώ, αλλά η ελευθερία του να είσαι χριστιανός σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ελπίζω όλοι οι πιστοί να συνειδητοποιήσουν ότι η χριστιανική ηθική και ολόκληρη η Εκκλησία δέχονται επίθεση».
Δες και αυτό!