Το “Μετάλλιο της Ελευθερίας” στην Ellen DeGeneres θα απονείμει ο Οbama

17/11/2016

Το όνομα της Ellen DeGeneres συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 21 προσωπικοτήτων που θα λάβουν από το πρόεδρο των ΗΠΑ το Μετάλλιο της Ελευθερίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Το Μετάλλιο της Ελευθερίας δεν είναι μονάχα η ύψιστη τιμητική διάκριση προς έναν πολίτη του έθνους, πρόκειται για έναν φόρο τιμής στην ιδέα ότι ο καθένας εξ ημών, άσχετα από την καταγωγή του, έχει την ευκαιρία να αλλάξει αυτήν την χώρα προς το καλύτερο» σχολίασε ο απερχόμενος πρόεδρος σε ένα δελτίο Τύπου.

«Επιστήμονες, φιλάνθρωποι, δημόσιοι λειτουργοί ή στρατιωτικοί, αθλητές και καλλιτέχνες, αυτά τα 21 πρόσωπα συνέβαλαν στο να πάει μπροστά η Αμερική, καθώς ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, την ίδια στιγμή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά με το όνομα της Ellen DeGeneres ο Λευκός Οίκος τονίζει την τον αγώνα της για την ισότητα και την LGBT+ κοινότητα. “Στη δουλειά της και τη ζωή της η Ellen DeGeneres υποστηρίζει με πάθος την ισότητα και τη δικαιοσύνη”.

Μεταξύ των τιμηθέντων βρίσκονται και οι τραγουδιστές Μπρους Σπρίνγκστιν και η Νταϊάνα Ρος, οι ηθοποιοί Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τομ Χανκς και Ρόμπερτ Ντε Νίρο, οι μπασκετμπολίστες Μάικλ Τζόρνταν και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα.

 

 




Δες και αυτό!