Συνέντευξη στο περιοδικό ‘Κ’ της Καθημερινής έδωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννης, δηλώνοντας – μεταξύ άλλων- υπέρ της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Δ. Ρηγόπουλου (αν θα ψήφιζε έναν τέτοιο νόμο) ο κος Μπακογιάννης λέει: «Ναι! Καταλαβαίνω πως σε αρκετούς μπορεί αυτό να φανεί ξένο, ειδικά στους μεγαλύτερους, αλλά η ζωή προχωράει. Το έχω σκεφτεί αρκετά, δεν ήμουν σίγουρος για αρκετό καιρό. Αλλά ξέρετε τι; Νόμος είναι η αγάπη. Έχω την τύχη να έχω γνωρίσει αρκετά παιδιά ομόφυλων οικογενειών που μεγαλώνουν εξίσου καλά με τα δικά μου. Με την ίδια, αν όχι περισσότερη, τρυφερότητα, φροντίδα, και συνέπεια. Με το ίδιο, αν όχι περισσότερο, νοιάξιμο και ενθουσιασμό. Όπως αντίστοιχα, έχω δει παιδιά ετερόφυλών οικογενειών που δυστυχώς βιώνουν την ασυνέπεια, τη αδιαφορία και την απόρριψη. Με το να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα δεν κερδίζουμε τίποτα.»

Πρόκειται για την πρώτη φορά που πολιτικός της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας παίρνει θέση ανοιχτά υπέρ του θέματος αυτού.