Μοναχές στην Ιταλία αφήσαν το μοναστήρι για να παντρευτούν

29/09/2016

Σε πολιτικό γάμο (όπως το αναφέρουν και οι ίδιες) προχώρησαν δύο μοναχές στην Ιταλία. Ο λόγος και την Isabel και τη Federica (τα ονόματα είναι ψευδώνυμα) που αποκήρυξαν τους όρκους τους για να παντρευτούν. Οι δυο τους γνωρίστηκαν ενώ βρισκόντουσαν σε αποστολή της μονής τους, προσφέροντας βοήθεια σε κέντρο απεξάρτησης για τοξικομανείς. Τότε είναι που κατάλαβαν πως μεταξύ τους είχαν αναπτυχθεί βαθύτερα συναισθήματα.

“Ο Θεός θέλει τους ανθρώπους να ζουν τον έρωτά τους ανοιχτά”, δήλωσε η  Isabel στη La Stampa. “Ζητάμε από την εκκλησία μας να καλωσορίσει όλους τους ανθρώπους που αγαπιούνται”. 

Ο γάμος έγινε στην πόλη Πινερόλο παρουσία του δημάρχου Luca Salvai. “Ήταν μια απλή τελετή”, δήλωσε ο ίδιος. “Είναι η δική τους γιορτή και είμαι χαρούμενος που βοήθησα να εκπληρώσουν το όνειρό τους”.

Από την άλλη η Federica υποστήριξε: “Δεν θέλουμε να γίνουμε διασημότητες. Αφήνουμε το μοναστήρι αλλά όχι την εκκλησία. Δεν θα ξεχάσουμε τη πίστη μας”.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!