Μια σημαία ουράνιου τόξου εκτοξεύτηκε στην ανώτερη ατμόσφαιρα, ανακηρύσσοντας το διάστημα LGBTI-friendly χώρο.

Η συμβολική αυτή κίνηση ανήκει στην ομάδα Planting Peace. Το ταξίδι της σημαίας πάνω στο ειδικό μπαλόνι ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου, φτάνοντας μέχρι και τα 34 χλμ πάνω από τον πλανήτη, πριν πέσει και πάλι στη γη.

“Μετά από αυτό, το διάστημα είναι ένας gay χώρος”, δήλωσε Aaron Jackson, μέλος της ομάδας.

“Θέλω να δω τα LGBTQ που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα να το δουν αυτό και να κοιτάξουν τα αστέρια και να θυμηθούν ότι το σύμπαν λάμπει για αυτά και ότι δεν είναι μόνα…”.

 

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!