Ο gay ακτιβιστής που δεν φοβάται να τα βάλει με τον Πούτιν και πολιτεύεται

13/09/2016

To να είσαι στις μέρες μας πολιτικός και να πηγαίνεις -ανοιχτά- κόντρα στον Πρόεδρο της Ρωσίας είναι αναμφισβήτητα κάτι πολύ γενναίο. Όταν μάλιστα είσαι ο πρώτος – πάλι ανοιχτά- gay άνδρας που κατεβαίνεις υποφήφιος για τη Δούμα (Κάτω Βουλή), τότε μάλλον γράφεις σύγχρονη ιστορία.

Ο Bulat Barantayev σκοπεύει να εκπροσωπήσει το Νοβοσιμπίρσκ (3η μεγαλύτερη πόλη στη Ρωσία) με τον πολιτικό σχηματισμό των Parnas.

9238ef04-6b08-415b-99de-d1958069dbfc_w640_r1_s_cx2_cy20_cw97
Bulat Barantayev

“Εδώ και αρκετό καιρό, έχω χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες για να καλλιεργήσω την ανεκτικότητα για τα LGBTI άτομα”, δήλωσε ο Barantayev στο  RFE/RLE.

“Για παράδειγμα, έδειξα στα gay άτομα πως μπορούν να φτιάξουν τη δική τους επιτυχημένη επιχείρηση, πως μπορούν να γνωριστούν με άλλα άτομα, να κάνουν παιδιά κι ακόμα να κατέβουν στις εκλογές”.

Ο ίδιος, πάντως έχει αρκετές φορές δεχθεί ομοφοβικές επιθέσεις, λόγω της δημόσιας ακτιβιστικής του δράσης.

“Μου έχουν επιτεθεί. Με έχουν καλέσει πολλές φορές στο γραφείο του δημάρχου, επειδή έχω προσπαθήσει να διοργανώσω μια LGBTI εκδήλωση. Αλλά έξω απ΄το κτίριο έχω δεχθεί βίαιες επιθέσεις. Όταν επιστρέφω σπίτι αργά, νέοι άνδρες που δεν γνωρίζω, μου φωνάζουν και με βρίζουν. Εξ αιτίας αυτών των επιθέσεων, φοβάμαι κάποιες φορές να κυκλοφορώ δημόσια. Αλλά δεν έχω το σύνδρομο του θύματος. Μας φέρονται όπως τους επιτρέπουμε να μας φέρονται”.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 28 Σεπτεμβρίου.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!