Όταν μια ολόκληρη γειτονιά “σηκώνει” rainbow σημαίες για να υποστηρίξει ένα ομόφυλο ζευγάρι

24/08/2016

Μετά την επίθεση στο gay κλαμπ Pulse στο Ορλάντο, η Lauri και η Cari Ryding από τη Μασαχουσέτη αποφάσισαν να τοποθετήσουν στην είσοδο μια σημαία με το ουράνιο τόξο. Ήθελαν μ΄αυτό τον τρόπο να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής. Λίγες εβδομάδες αργότερα έφυγαν για διακοπές κι όταν επέστρεψαν, διαπίστωσαν ότι κάποιος είχε κλέψει τη σημαία τους.

“Είναι πολύ σκληρό να αισθάνεσαι ότι κάποιος σε μισεί”, σχολιάζει η Cari στο WCVB.

Όλο όμως το άγχος τους και η στεναχώρια τους τελικά αντικαταστάθηκαν από συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Την περασμένη Κυριακή παρατήρησαν ότι υπήρχαν κάποια παιδιά με ποδήλατα που μοίραζαν σε κάθε σπίτι σημαίες ουράνιου τόξου. Σε λίγη ώρα, σε περισσότερα από 40 σπίτια, η πολύχρωμη σημαία κυμάτιζε περήφανα μεταφέροντας ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης.

Η Penni Rochwerger, μια γειτόνισσα του ζευγαριού, δήλωσε:

“Έγινε τόσο γρήγορα- ολόκληρη η γειτονιά είπε, ‘Θέλω και εγώ μια σημαία!’ Αν μπορούμε να σταματήσουμε όλο αυτό το μίσος που υπάρχει εκεί έξω, πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό…”

Τώρα περισσότερα από τα 2/3 των σπιτιών στη συγκεκριμένη γειτονιά έχουν τη δική τους rainbow σημαία. Η Maura Gaughan, μια άλλη γειτόνισσά τους, σχολίασε:

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν το άκουσα. Εντάξει, θα βάλω κι εγώ μια σημαία. Πρέπει να βάλουμε όλοι…”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!