Τρία άτομα συνελήφθησαν για τις σημαίες στα αγάλματα της Βαρσοβίας

06/08/2020
από

Τρία άτομα συνελήφθησαν και κατηγορούνται για βεβήλωση μνημείων και προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος, επειδή κρέμασαν ΛΟΑΤ σημαίες του ουράνιου σε αγάλματα στη Βαρσοβία.

Οι εισαγγελείς καλούνται τώρα να αποφασίσουν εάν θα παραπέμψουν την υπόθεση στο δικαστήριο.

Στην Πολωνία, το έγκλημα προσβολής του θρησκευτικού αισθήματος τιμωρείται με πρόστιμο ή/και έως και δύο χρόνια φυλάκιση.

https://www.facebook.com/stopbzdurom/posts/716217535625905

Ο Πρόεδρος Duda, σύμμαχος του κυβερνώντος εθνικιστικού Κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS), ορκίζεται για τη δεύτερη θητεία του την Πέμπτη. Εκλέχτηκε εκ νέου στις 13 Ιουλίου, νικώντας τον αντίπαλο Rafal Trzaskowski. Ήταν η πιο λεπτή νίκη των προεδρικών εκλογών στην Πολωνία από το τέλος του κομουνισμού το 1989.

Θυμίζουμε ότι η queer φεμινιστική ομάδα με το όνομα Stop Bzdurom (Σταματήστε τις μαλ****ς) ανέλαβε την ευθύνη για την διαμαρτυρία.

Στο μανιφέστο που μοίρασαν μιλάει για την ανεξέλεγκτη ομοφοβία που υπάρχει στην Πολωνία και υπόσχεται να σταθεί απέναντι στο μίσος για όσο διάστημα τα queer άτομα “φοβούνται να κρατήσουν τα χέρια τους” και “ως ότου το τελευταίο ομοφοβικό βαν εξαφανιστεί από τους δρόμους μας”.

“Όσο η [rainbow] σημαία κάνει κάποιον χειρότερο [άνθρωπο] και ‘ακατάλληλο’, υποσχόμαστε να προκαλούμε”.

https://avmag.gr/126910/aktivistes-stin-polonia-stolisan-agalma-toy-iisoy-me-rainbow-simaia/
Δες και αυτό!