H τρανς κοινότητα της Τουρκίας υψώνει τη φωνή της: “Θέλουμε να πεθαίνουμε από φυσικά αίτια”

22/08/2016

Αρκετοί LGBTI ακτιβιστές διαδήλωσαν εχθές στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης ζητώντας δικαιοσύνη, μετά τη βάναυση δολοφονία της Hande Kader. Το σώμα της Kader βρέθηκε απανθρακωμένο και ακρωτηριασμένο στη γειτονιά Zekeriyaköy της Κωνσταντινούπολης στις 12 Αυγούστου.

image

Παράλληλα, οι διαδηλωτές θέλησαν να αναδείξουν τον “κοινωνικό πόλεμο” που υφίστανται καθημερινά τα τρανς άτομα στην Τουρκία.

“Θέλουμε να πεθαίνουμε μόνο από φυσικά αίτια”, έγραφε το μπάνερ ενός τρανς ακτιβιστή που συμμετείχε στη διαδήλωση.

_90870762_e756de9a-677b-4252-8848-e25cc84f64e5

Για μια ακόμη φορά η αστυνομία της πόλης ήταν παρούσα με τα κανόνια νερού να στοχεύουν τους διαδηλωτές. τη στιγμή που κανένα σημαντικό βήμα δεν έχει γίνει για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

“Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρούμε τους υπεύθυνους”, δήλωσε εκπρόσωπους της LGBTI Solidarity Association.

Σύμφωνα με στοιχεία Transgender Europe, «δεν υπάρχει ασφαλής χώρας για τα τρανς άτομα», όμως, παρόλα αυτά, η γειτονική χώρα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Σύμφωνα με το BBC, ένας από τους κυριότερους λόγους είναι η ατιμωρησία των δραστών.

«Είναι ελάχιστα τα τρανς άτομα που πεθαίνουν από φυσικά αίτια, σχεδόν κανένας», εξηγεί στο BBC ο Kemal Ordek, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι εξ αυτών αντιμετωπίζονται ως σεξουαλικά αντικείμενα και καταλήγουν να πωλούν το κορμί τους.

«Όταν αναγκάζεσαι να εργάζεσαι στη βιομηχανία του σεξ, δεν είναι δυνατό για τους ανθρώπους να φτάσουν τα βαθιά γεράματα. Σκοτώνονται. Δεν ξέρω εγώ πως γλίτωσα. Αυτό είναι το δυσάρεστο», είπε.

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!