Αυτή είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού τίθεται υπέρ της LGBT κοινότητας

18/05/2016

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των ατόμων σε ποσοστό 53% θεωρεί πως πρέπει να είναι νόμιμο να είναι κάποιος-α LGBT , ενώ μόλις το 25% πιστεύει πως πρέπει να είναι παράνομο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παλαιότερη έρευνα το 2013 μόλις το 43% πίστευε πως η ομοφυλοφιλία πρέπει να είναι νόμιμη. Παρόλο που, οι δύο εν λόγω έρευνες πραγματοποιήθηκαν από διαφορετικές ερευνητικές ομάδες φαίνεται ξεκάθαρα πως LGBT κοινότητα έχει “διανύσει πολλά χιλιόμετρα” για την αποδοχή της σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όμως το 68% εξ αυτών που πήρε μέρος στην έρευνα απάντησε πως θα αναστατώνονταν αν το παιδί τους τους έλεγε πως είναι ερωτευμένος-η με άτομο του ίδιου φύλου. Τώρα, όσον αφορά τα ίσα δικαιώματα για όλους και όλες ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου το 67% παγκοσμίως είναι υπέρ, με το 62% στην Αφρική, το 63% στην Ασία, 69% στην Αμερική, 71% στην Ευρώπη και 73% στην Ωκεανία.

Τέλος, ο εκτελεστικός διευθυντής της ILGA, Rennato Sabbadini, δήλωσε τα εξής:

“Η εικόνα που παίρνουμε από αυτή την έρευνα είναι ότι ο κόσμος είναι ένα λιγότερο ομοφοβικό μέρος απ’ όσο πιστεύαμε παλαιότερα. Μας δίνει ελπίδα,αλλά την ίδια στιγμή, μας αποδεικνύει ότι είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος..”

Ειρήνη Κ.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!