Απόψε στις 22:00: Eurovision 2016, o δεύτερος ημιτελικός

Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Απόψε στις δέκα το βράδυ από την ΕΡΤ και ΕΡΤ HD θα παρακολουθήσουμε το δεύτερο ημιτελικό του 61ου διαγωνισμού της Eurovision, ζωντανά από το Ericsson Globen της Στοκχόλμης. 18 χώρες παρουσιάζονται και διαγωνίζονται απόψε, παρότι αρχικά ήταν 19. Η Ρουμανία αποκλέιστηκε λόγω συσσωρευμένων χρεών από το διαγωνισμό.

Τα προγνωστικά για αυτούς που θα προκριθούν από δημοσκοπήσεις και στοιχήματα φέρουν τη Αυστραλία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Λεττονία, Σερβία να έχουν σίγουρη την πρόκριση στον τελικό. Συνολικά 10 χώρες θα προκριθούν για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Δείτε τι συμβαίνει στη Στοκχόλμη, μέσα από την κάλυψη του oikotimes.com

Παρουσιαστές της μεγάλης βραδιάς, ο περσινός νικητής Måns Zelmerlöw και η κωμικός και παρουσιάστρια Petra Mede (η οποία και είχε παρουσιάσει τη Eurovision το 2013 στο Malmö της Σουηδίας. Περισσότεροι από 10,000 θεατές αναμένονται στο στάδιο, το οποίο είναι το ίδιο που και το 2000 είχε φιλοξενήσει το διαγωνισμό. Μια τεράστια σκηνή περιμένει τους καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους.

Δείτε τα προγνωστικά των στοιχημάτων για την αποψινή βραδιά

Η σειρά εμφάνισης απόψε έχει ως εξής: Λεττονία, Πολωνία, Ελβετία, Ισραήλ, Λευκορωσία, Σερβία, Ιρλανδία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Λιθουανία, Αυστραλία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Δανία, Ουκρανία, Νορβηγία, Γεωργία, Αλβανία και Βέλγιο. Στην αποψινη βραδιά οι Έλληνες τηλεθεατές δεν μπορούν να ψηφίσουν. Εκτός από τις 18 χώρες που συμμετέχουν, θα ψηφίσουν και οι τρεις από τις έξι χώρες του ημιτελικού: Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία (κατόπιν κληρώσεως), οι οποίες και για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν (μόνο) τις συμμετοχές τους επί σκηνής.

Δείτε τα προγνωστικά της δημοσκόπησης του www.oikotimes.com

Στην αποψινή βραδιά θα δούμε και παλιούς γνώριμους του διαγωνισμού και συμμετοχές με παρασκήνιο: Το τραγούδι της Λεττονίας έχει συνθέσει η περσινή εκπρόσωπος της χώρας Aminata, την Πολωνία εκπροσωπέι ο Mishał, ο οποίος στην εθνική επιλογή της χώρας του κατάφερε να κατατροπώσει τα μεγάλα φαβορί Margaret, η οποία και θεωρούνταν μεγάλο φαβορί για τη νίκη του διαγωνισμού φέτος και τη συμμετέχουσα το 1994, Edyta Gorniak. Το Ισραήλ εκπροσωπέι ο Hovi Star που κατάφερε να γίνει γνωστός πανευρωπαϊκά με την ιστορία του περί ομοφοβικής επίθεσης στη Μόσχα, η οποία τελικά είχε να κάνει με το απλά, φθαρμένο του διαβατήριο. Την Ιρλανδία εκπροσωπεί το πρώην μέλος των Westlife, Nicky Byrne ενώ για την ΠΓΔΜ θα ξαναδούμε την Kaliopi, που είχε διαγωνιστεί και το 2012, προκρίνοντας τη χώρα της στον τελικό. Τη Λιθουανία θα εκπροσωπήσει ο Donny Montell, εκπρόσωπος της χώρας και το 2012 ενώ η Αυστραλία συμμετέχει για 2η φορά στο διαγωνισμό αλλά αυτή τη φορά πρέπει να παλέψει για την πρόκρισή της σε αυτόν τον ημιτελικό με την Κορεάτικης καταγωγή νικήτρια talent show, Dami Im. Επιστροφή και για τη Βουλγαρία καθώς η Poli Genova εκτός από παρουσιάστρια της περσινής Junior Eurovision στη Σόφια, εκπροσώπησε τη χώρα της το 2011. Με πολιτικό τραγούδι για την απέλαση των Τατάρων από τον Στάλιν (με άμεσα υποννοούμενα για την τωρινή σχέση της Ουκρανίας με τη Ρωσία) διαγωνίζεται η Jamala για την Ουκρανία.

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!