Απόψε στις δέκα το βράδυ από την ΕΡΤ και ΕΡΤ HD θα παρακολουθήσουμε τον πρώτο ημιτελικό του 61ου διαγωνισμού της Eurovision, ζωντανά από το Ericsson Globen της Στοκχόλμης. 18 χώρες παρουσιάζονται και διαγωνίζονται απόψε, ανάμεσά τους και η Ελλάδα και η Κύπρος.

Τα προγνωστικά για αυτούς που θα προκριθούν από δημοσκοπήσεις και στοιχήματα φέρουν τη Ρωσία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Τσεχία και τη Μάλτα να έχουν σίγουρη την πρόκριση στον τελικό. Συνολικά 10 χώρες θα προκριθούν για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου ενώ δυστυχώς τα προγνωστικά για την Ελλάδα είναι αρκετά δυσοίωνα καθώς για πρώτη φορά από το 2004 η Ελλάδα φέρεται να μην προκρίνεται στον τελικό. Αντίθετα μεγάλες ελπίδες έχει η Κύπρος.

Δείτε τι συμβαίνει στη Στοκχόλμη, μέσα από την κάλυψη του oikotimes.com

Παρουσιαστές της μεγάλης βραδιάς, ο περσινός νικητής Måns Zelmerlöw και η κωμικός και παρουσιάστρια Petra Mede (η οποία και είχε παρουσιάσει τη Eurovision το 2013 στο Malmö της Σουηδίας. Περισσότεροι από 10,000 θεατές αναμένονται στο στάδιο, το οποίο είναι το ίδιο που και το 2000 είχε φιλοξενήσει το διαγωνισμό. Μια τεράστια σκηνή περιμένει τους καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους.

Δείτε τα προγνωστικά των στοιχημάτων για την αποψινή βραδιά

Η σειρά εμφάνισης απόψε έχει ως εξής: Φινλανδία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουγγαρία, Κροατία, Ολλανδία, Αρμενία, Άγιος Μαρίνος, Ρωσία, Τσεχία, Κύπρος, Αυστρία, Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν, Μαυροβούνιο, Ισλανδία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη και Μάλτα. Στην αποψινη βραδιά οι Έλληνες τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν. Εκτός από τις 18 χώρες που συμμετέχουν, θα ψηφίσουν και οι τρεις από τις έξι χώρες του ημιτελικού: Σουηδία, Γαλλία, Ισπανία (κατόπιν κληρώσεως), οι οποίες και για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν (μόνο) τις συμμετοχές τους επί σκηνής.

Δείτε τα προγνωστικά της δημοσκόπησης του www.oikotimes.com

Στην αποψινή βραδιά θα δούμε και παλιούς γνώριμους του διαγωνισμού και συμμετοχές με παρασκήνιο: Τη Φιλανδία εκπροσωπεί η Sandhja, η οποία έχει καταγωγή από την Ινδία, τη Μολδαβία εκπροσωπεί η Lidia Isac, η οποία πήρε τελευταία στιγμή μέρος στον εθνικό τελικό της χώρας της καθώς το μεγάλο φαβορί – συγκρότημα Litesound – αποχώρησε από το διαγωνισμό. την Κροατία θα εκπροσωπήσει η Nina kraljic νικήτρια talent show, την Ολλανδία θα εκπροσωπήσει ο πρόσφατα δηλών Bisexual, Douwe Bob, τον Άγιο Μαρίνο θα εκπροσωπήσει ο Serhat, Τούρκος καλλιτέχνης με τραγούδι σε στίχους του Νεκτάριου Τυράκη, τη Ρωσία θα εκπροσωπήσει ο Sergey Lazarev, ο οποίος είχε “φάει” ήτταν το 2012 στη Ρώσικη επιλογή και το φετινό τραγούδι υπογράφει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, σε χορογραφία Φωκά Ευαγγελινού, το τραγούδι της Κύπρου είναι σε σύνθεση του Thomas G:son, του συνθέτη του “Euphoria”, το Μαυροβούνιο θα εκπροσωπήσουν οι Highway, οι οποίοι πρόσθεσαν στη σύνθεσή τους έναν από τους εκπροσώπους της χώρας το 2006 και τη Μάλτα θα εκπροσωπήσει η εγκυμονούσα πλέον Ira Losco, η οποία είχε πάρει τη 2η θέση το 2002 στο Tallinn της Εσθονίας και θεωρείται η μεγαλύτερη σταρ του νησιού των Ιπποτών.