Τραγικό θάνατο για τον Xulhaz Mannan, εκδότη του περιοδικού Roopbaan, του μοναδικού LGBT περιοδικού στη χώρα.

Ο ίδιος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μπαγκλαντές με ένα ακόμη άτομο, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Και οι δύο έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

Ο Mannan διοργάνωνε από το 2014 ένα ετήσιο “Rainbow Rally”, ένα τύπου φεστιβάλ για LGBT άτομα κάθε χρόνο στις 14 Απριλίου. Ωστόσο φέτος για πρώτη φορά οι αρχές απαγόρευσαν την διεξαγωγή του στο πλαίσιο ευρύτερων μέτρων ασφαλείας, όπως είπαν.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!