“Holy Beat” στο Βios – Tesla

17/03/2016

Το ποιητικό μανιφέστο της beat γενιάς συναντά τα industrial ηχητικά τοπία και αναζητά τα υπολείμματα ανθρώπινης υπόστασης και τον ορισμό του «αγίου» στο σήμερα. Οι τρεις ηθοποιοί, ως τρεις διαφορετικές πτυχές του ποιητή, συναντιούνται στο σκηνικό ενός μπαρ και επιχειρούν να ανακαλύψουν αυτή τη μικρή στιγμή έκλαμψης, που μας φανερώνει πως ακόμη και μέσα στην Κόλαση μπορεί να υπάρξει Παράδεισος.

Γραμμένο το 1955, το «Ουρλιαχτό» έγινε το μανιφέστο της γενιάς των beat, της πρώτης γενιάς της μεταπολεμικής Αμερικής, του baby boom και του μακαρθισμού, του rock ‘n’ roll και της κομουνιστικής απειλής, που έβλεπε κάθε ανθρώπινη αξία να θυσιάζεται στον βωμό της οικονομικής ανάπτυξης και να αντικαθίσταται από ακραίο συντηρητισμό.

2

Σήμερα, που ο κόσμος όπως τον ξέρουμε δείχνει να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ριζικής ανατροπής, εν μέσω οικονομικής κρίσης, πολιτικής αστάθειας και επιστροφής στις παραδοσιακές συντηρητικές ιδέες, το «Ουρλιαχτό», έρχεται να μας υπενθυμίσει ποια είναι εκείνα τα υλικά, τα οποία δίνουν πραγματική αξία στην ανθρώπινη υπόσταση.

* Βασισμένο σε αποσπάσματα σε μετάφραση Άρη Μπερλή.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου @ BIOS.TESLA MAIN

[separator type=”thick”]

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Γιαννοπούλου
Δραματουργία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Σύμβουλος δραματουργίας: Νίκος Ζιώγας
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική Σύνθεση: Πάνος Τσεκούρας, Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου
Επιμέλεια Κίνησης: Νάντη Γώγουλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Βλασσοπούλου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Στείρου, João Linneu
Trailer: Γιάννης Μπερερής
Κατασκευή Μάσκας: Αλέξανδρος Μπουρελιάς
Μακιγιάζ: Ρούλα Λιανού

Παίζουν: Χριστίνα Γαρμπή, Γιώργος Κισσανδράκης, Βασίλης Σαφός και οι μουσικοί Πάνος Τσεκούρας, Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου

[separator type=”thick”]

Πληροφορίες εισιτηρίων

Είσοδος: 10 € (ενιαίο)

Προπώληση εισιτηρίων:
www.viva.gr και στα καταστήματα Public, Seven Spots, Iανός, Reload και τηλεφωνικά στο 11876.

[separator type=”thick”]

Holy Beat: The Party

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου, λίγο πριν την πρεμιέρα του Holy Beat, στο Bios.Tesla χορεύουμε σε ρυθμούς swing, jazz & rock ‘n’ roll. Το μπαρ θα σερβίρει το μοναδικό cocktail Holy Spirit, φτιαγμένο ειδικά για την περίσταση.

Στα decks θα παίξουν holy beats οι :
Αργύρης Ξάφης, Γρηγόρης Λιακόπουλος, Γιάννης Gizmo Μπερερής

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016
Bios.Tesla bar
Ώρα προσέλευσης: 22.30
Είσοδος ελεύθερη

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!