Δικαίωμα τεκνοθεσίας σε ομόφυλο ζευγάρι από δικαστήριο της Ιταλίας

02/03/2016

Ένα δικαστήριο στη Ρώμη αναγνώρισε σε ένα ζευγάρι γυναικών το δικαίωμα να τεκνοθετήσει η μία το παιδί της άλλης. Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, πρόκειται για δυο κοριτσάκια τεσσάρων και οκτώ ετών, τα οποία γεννήθηκαν στην Δανία, με τεχνητή γονιμοποίηση στην οποία υποβλήθηκαν οι δυο γυναίκες που ζουν μόνιμα μαζί, ως ζευγάρι.

Τα κοριτσάκια θα φέρουν το ίδιο διπλό επώνυμο και η απόφαση ελήφθη από τους Ιταλούς δικαστικούς με αναφορά στην νομοθεσία που ρυθμίζει τις «ιδιαίτερες περιπτώσεις τεκνοθεσίας».

Η είδηση έλαβε ιδιαίτερη διάσταση στην Ιταλία, λόγω και του ότι, την περασμένη εβδομάδα, η γερουσία της Ρώμης ενέκρινε τα σύμφωνα συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά δεν έδωσε, τελικά, πράσινο φως στην δυνατότητα του ενός μέλους του ζευγαριού να τεκνοθετεί το παιδί του συντρόφου.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!